П`ятниця, 29.03.2024, 00:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 10

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш

    9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. За православним календарем - це день вшанування Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. З цієї нагоди в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшла ціла низка цікавих заходів з метою піднесення престижу української мови, виховання пошани до писемності та культури.

    У всіх вікових групах ДНЗ міста проведені заняття «Як до дітей казочка прийшла», були змодельвані ситуації «Якби люди не вміли писати…»; вихователями  створені  куточки «Українські письменники дітям», «Читаємо з мамою і татом». Педагоги закладів збагатили знання дітей про поетів, письменників, їх твори; виховували любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова. 

   Учителі та учні долучилися до написання XVII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".

   Учасники шкільного процесу мали змогу відвідати в бібліотеці виставки літератури «Рідна мова – пісня солов’їна», у кабінетах української мови та літератури розглянути стіннівки, взяти участь у конференціях «Історія української мови», конкурсах, вікторинах, турнірах, квестах тощо.

    Цей день став св ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: admin | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)

     У період з 29 жовтня по 02 листопада 2017 року в м. Івано-Франківськ відбувся ХІІІ Всеукраїнський турнір юних економістів. Цього року Хмельниччину на турнірі гідно представила  команда «Крива виробничих можливостей» із м.Шепетівка у складі: Белінської Анастасії, Бушинської Вікторії, Дикун Дар’ї, Шалаєвої Анастасії, учениць ІІ курсу Шепетівського НВК №1 та Захуцької Дарі,ї учениці 11 класу Шепетівської СЗОШ №2 у супроводі вчителя економіки та інформатики Шепетівської СЗОШ №2 Слюсара А.М. Підготовку команди здійснювали Лешкевич В.В,. вчитель географії та економіки Шепетівської СЗОШ №2 та Лешкевич А.П,. вчитель географії та економіки Шепетівського НВК №1.

      Під час турніру юні шепетівчанки показали гідну командну гру, проявляючи глибокі знання з окремих економічних проблем, відстоюючи свої позиції у чотирьох  раундах з найсильнішими командами України. У ході змагань учасниці мали можливість проявити себе доповідачем, опонентом та рецензентом з обраної у ході гри теми. Під час доповідей вони здійснювали глибокий аналіз проблеми, обґрунтовуючи причини, наслідки та можливі шляхи її розв’язання, опонуючи – відстоювали власну позицію шляхом ретельного аналізу доповіді свого опонента, рецензуючи – визначали як позитиви так і недоліки у точках зору доповідача та опонента. Водночас школярки мали змогу вдосконалити власні вміння вести дискусію з  опонентами. Турнір проходив у досить напружених умовах, вимагаючи від усіх  команд найвищої концентрації  знань, вмінь та навичок.

     Організатори турніру потурбувались і про змістовне дозвілля його учасників,  запропонувавши екскурсійну поїздку до  музеїв: п ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: admin | Дата: 10.11.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz