П`ятниця, 26.04.2024, 10:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     2 березня 2017року в дошкільному навчальному закладі №5 «Казка» відбулося засідання «Школи молодого педагога». Тема заходу: «Сучасні підходи до організації роботи з художньо-естетичного розвитку у дітей дошкільного віку». Молодими педагогами обговорювались питання формування життєвої компетентності дошкільників засобами художньо-естетичного розвитку, використання нетрадиційних технік у формуванні творчих здібностей дітей дошкільного віку.

    У практичній частині засідання молоді педагоги мали змогу познайомитися з досвідом роботи дошкільного закладу з використання нетрадиційних технік малювання в роботі з дошкільниками. Вихователь Кратова Г.В. познайомила вихователів з авторським посібником «Використання нетрадиційних технік зображувальної діяльності в формуванні творчих здібностей дітей дошкільного віку та розвитку креативності». Присутні познайомилися з системою роботи педагога, отримали рекомендації, поради. Молодий педагог дошкільного закладу Яців Н.М. показала заняття з аплікації «Зустрічаємо весну» з дітьми старшої групи. Наприкінці заходу педагоги отримали методичні рекомендації та обмінялись своїми враженнями з проведеного заходу.

Переглядів: 636 | Додав: admin | Дата: 03.03.2017 | Коментарі (0)

       01.03.2017р. у ДНЗ№12 «Ялинка» відбувся проблемний семінар завідувачів і вихователів-методистів ДНЗ з питання: «Впровадження основ соціально-фінансової освіти дітей дошкільного віку». Під час теоретичної частини учасники семінару поглиблено ознайомились з соціально – економічним вихованням та його упровадженням в освітній процес , розглянули основні положення програми О. Пометун та Н. Гавриш «Дошкільнятам про сталий розвиток».

      У ході практичної частини вихователі Довбня А.В. та Каток І.В. майстерно продемонстрували через гру знання дітей про природні ресурси, гроші та товар. Завершальним етапом семінару стало розгляд запропонованих дидактичних ігор на економічну тематику.

Переглядів: 519 | Додав: admin | Дата: 03.03.2017 | Коментарі (0)

       28 лютого 2017р. в ДНЗ №10 «Михайлик» проведено консультпункт для вихователів дошкільних закладів міста на тему: «Моніторинг досягнень дітей дошкільного віку відповідно до вимог Базового компонента». Мета заходу: сформувати творчий підхід до підбору форм, методів та прийомів проведення моніторингу знань та умінь дошкільників. Педагогами презентовано різноманітні форми проведення моніторингу. Для розгляду колег запропоновано «Табель потенційних можливостей вихованця ДНЗ», розроблений методичною службою ДНЗ №10 «Михайлик» за програмою «Українське дошкілля».

        Практичною частиною заходу стала відеопрезентація сучасних форм проведення моніторингу, розроблених вихователями ДНЗ №10.

Переглядів: 419 | Додав: admin | Дата: 03.03.2017 | Коментарі (0)

«Не можна завдати народові більшої шкоди, аніж забравши у нього його мову»

Е.Кант

      Рідна мова – це основа живучості народу. Вона формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію. Вона – наша сутність, первоміст нашого буття. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність.

      Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б'є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матері.

     З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади міст організували ряд тематичних заходів: музичні розваги «Свято рідної мови»; музичні водограї «Ми мову в пісні прославляймо!»; «Іменини рідної мови»; мовно-літературні вітальні «Ти велична проста. Ти стара і вічно нова. Ти могутня, рідна мово!»; акції «Подаруй книгу бібліотеці українською мовою»; трансляції навчального відео «Запам’ятай! Так буде українською» та «Експрес-уроки О.Авраменка»; ярмарки вільних думок «Я знаю силу слова»; експрес-екскурсії «Відчуй смак рідної мови»; лінгвістичні КВК «Культура спілкування»; марафони думок «Слово с ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: admin | Дата: 23.02.2017 | Коментарі (0)

     У м. Хмельницькому звершився ІІ етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

     Команда Шепетівського наукового товариства досягла чудового результату, здобувши 21 призове місце – із них: І місце – 2 учні, ІІ місце – 7 учнів, ІІІ місце – 12 учнів. 75 відсотків поданих наукових робіт отримали високу оцінку журі. Блискучий результат показали юні науковці НВК №1, забезпечивши 100% призовий результат. А науковці-гімназисти Слюсар Софія (педагогічний керівник Кукліновська К.М.) та Царик Юлія (педагогічний керівник Гудкова Н.П.), здобувши перше місце у секціях «педагогіка» та «екологія», будуть захищати свої дослідження на всеукраїнському етапі конкурсу в м. Києві.

     Вітаємо переможців. Дякуємо учасникам. Високо цінуємо працю учнів та їх педагогічних керівників і бажаємо досягнення нових наукових вершин.

Слюсар Софія (секція "Педагогіка")

Царик Юлія (секція "Екологія")

Переглядів: 431 | Додав: admin | Дата: 20.02.2017 | Коментарі (0)

    17.02.2017 р. на базі ЗОШ №1 відбувся семінар практичних психологів ЗНЗ, ПНЗ, ДНЗ міста з питання "Арт-терапія як інноваційна технологія з розвитку емоційного інтелекту". Під час теоретичної частини учасники семінару мали змогу ознайомитись із особливостями арт-терапії як методу, її видами, функціями та інструментами. У ході практичної частини методист психологічної служби Колісецька О.Ф. продемонструвала особливості метафоричних асоціативних карток як психологічного інструменту для прориву у власну фантазію і креативність. У рамках семінару були проведені і майстер-класи. Зокрема практичний психолог ЦДЮТ Рула С.М. представила арт-техніку з використанням піскотерапії, практичний психолог НВК №1 Дацюк Л.В. - арт-техніку з використанням ізотерапії, а практичний психолог ЗОШ №1 Мулько В.М. - арт-терапію з використанням глинотерапії.

     Усі учасники заходу отримали багато позитивних емоцій, цінних знань та потужну мотивацію для подальшої роботи.

Переглядів: 437 | Додав: admin | Дата: 20.02.2017 | Коментарі (0)

    15 лютого 2017 року в управлінні освіти Шепетівської міської ради відбувся обласний семінар завідувачів районних/міських методичних кабінетів (центрів) з теми «Формування професійних компетентностей конкурентноспроможного вчителя та керівника в умовах інноваційного освітнього простору міста». Учасники семінару ознайомились із практичним досвідом методичного кабінету, зокрема завідувач методичного кабінету Г.Г.Петрук поділилася досвідом щодо створення системи науково-методичного супроводу професійного зростання педагогічних працівників. Методисти розкрили технологію проведення діагностики рівня професійної компетентності педагогів (Н.О.Скрипак), методичний супровід зростання професійної компетентності вчителя школи І ступеня (Л.В.Кузмінська), проблеми формування та творчого використання методичного активу в роботі з педагогічними керівниками (Г.Б.Вихівська), нестандартні форми методичної роботи з педагогами: від теорії до практики (О.А.Колоднюк).

     Практичний блок семінару проведено у НВК «ЗОШ-гімназія» з питання «Формування конкурентоспроможного вчителя в системі шкільної методичної роботи». Управлінський меседж «Управління процесом підвищення професійної компетентності педагогічних представників» презентували Н.В.Качоровська, директор закладу, та заступники директора О.Г.Риндич та О.М.Герасименко. Адміністрація закладу презентувала системну діяльність по формуванню конкурентоспроможного вчителя у системі шкільної методичної роботи та створенню умов щодо розвитку особистості школяра.

       Площадкою для діалогу керівників методичних служб та педагогів-практиків стали творчі лабор ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: admin | Дата: 17.02.2017 | Коментарі (0)

        7 лютого на базі НВК "ЗОШ-гімназія" відбувся майстер-клас вчителя української мови та літератури, спеціаліста вищої категорії, вчителя-методиста Коваль А.І. для педагогів міста. Учитель презентувала власний досвід роботи з проблеми "Формування та розвиток критичного та творчого мислення шляхом забезпечення особистісно зорієнтованого підходу до організації навчально-виховного процесу", застосувавши елементи ноосферної технології.

       Педагоги створювали мислеобрази, асоціаивні ланцюжки, побували на літературному аукціоні, укладали "Словник метафор" на матеріалі вірша Л.Костенко, скаладали різноманітні формули, афірмації.

... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: admin | Дата: 16.02.2017 | Коментарі (0)

      15.02.2017р. в ДНЗ №5 «Казка» відбулася дискусійна студія вихователів-методистів та вихователів ДНЗ міста «Реалізація педагогічного проекту «Духовно-моральне виховання дошкільників». На сучасному етапі нагальною постає потреба виховувати дітей на таких моральних цінностях, що сприятимуть формуванню людини, яка буде жити за законами добра, справедливості, чесності, гуманізму.

      Вихователь-методист Мамчур Н.П. поділилась досвідом роботи дошкільного закладу з питань духовно-морального виховання дошкільників. Присутні взяли участь в обговоренні дискусійного питання: духовне виховання в ДНЗ - за та проти. Учасники дискусійної студії зробили важливий висновок, що педагоги і батьки мають сьогодні ефективно використати дошкільне дитинство для формування духовної культури кожної дитини на рівні її вікових та індивідуальних можливостей.

      Захід завершився «Святом Стрітення». Урочистий настрій, любов до рідного краю, мови, народних звичаїв та традицій, обрядів, які мають великий пізнавально-виховний потенціал відчули всі присутні.

Переглядів: 430 | Додав: admin | Дата: 15.02.2017 | Коментарі (0)

       10 лютого 2017 року на базі ДНЗ № 2 «Сонечко» відбувся спільний консультпункт вчителів-логопедів та психологів ДНЗ на тему «Спільна корекційна робота психолога та вчителя-логопеда з питань подолання труднощів розвитку у дітей-логопатів». На заході були присутні практичні психологи ДНЗ міста, вчителі-логопеди навчальних закладів міста та завідувач міської психолого-медико-педагогічної консультації, методист методкабінету з психологічної служби, Колісецька О.Ф., яка наголосила про важливість співпраці та взаємозв’язку спеціалістів у роботі з дітьми, які мають вади мовлення.

        Вчитель-логопед ДНЗ № 2 «Сонечко» Колесник Ю.М. розкрила питання «Сучасний рівень взаємодії логопеда та психолога в ДНЗ» Практичний психолог Вакалюк І.М. презентувала спільний досвід роботи, який висвітлений у методичному посібнику «Виховуємо маленьких щебетунчиків».

       В роботі заходу були задіяні вихователь-методист Шевчук Н.І. та вчитель-дефектолог Щука Н.С., які висвітлили питання щодо реалізації інклюзивної освіти як нової соціальної моделі в ДНЗ та організації сприятливого соціального середовища для дітей з особливими освітніми потребами. Завідувач ДНЗ № 2 «Сонечко» Герасимчук Г.Б. презентувала сенсорну кімнату ДНЗ - осередок взаємодії педагогів та дітей. До уваги учасників консультпункту було запропоновано перегляд відеозаняття «Святковий калейдоскоп», відеороликів «Місток ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: admin | Дата: 13.02.2017 | Коментарі (0)

      9 лютого 2017 року на базі ДНЗ №11 "Дзвіночок" і початкової школи ЗОШ №1 відбулося засідання Творчої лабораторії вчителів початкових класів і вихователів ДНЗ "Вчимось один в одного." Тема засідання - "Ефективність інноваційних технологій у забезпеченні наступності".

      Тема наступності залишається актуальною завжди, тому що таким чином забезпечується поступовий перехід від попереднього вікового періоду до нового, поєднання щойно набутого дитиною досвіду з попереднім. Саме тому учасники лабораторії виявили справжню зацікавленість виступом методиста ДНЗ №11 Байдюк С.І., яка розповіла про інноваційні форми і методи роботи дошкільного навчального закладу щодо забезпечення наступності, а вихователь Німчук Н. П. провела цікаве заняття з математики у вигляді інтелектуальної гри "Розумники". Психолог ДНЗ Власюк К.М. за допомогою тренінгу допомогла вчителям і вихователям зануритися у світ дитини, нагадала про необхідність забезпечувати різноманітну діяльність дітей з урахуванням їхніх вікових та індивідуальних інтересів.

       У виступах заступника директора ЗОШ №1 Піонтковської Г.Р. і вчителя початкових класів Мазур Г.В. зазначалося, що у закладі створено умови для реалізації в освітньому процесі єдиної, динамічної, перспективної системи особистісного творчого зростання дитини. На уроці математики у 1-му класі, який провела Іванова Т.Ц., вчитель спиралася на досягнутий учнями рівень розвитку, на здобуті в дошкільному навчальному закладі та сім’ї знання, навички й досвід. Усі присутні були задоволені успіхами першокласників, раділи разом з ними позитивній атмосфері уроку. Психолог школи Мулько В.М., проаналізувавши урок, підкреслив, що завдяки спільним зусиллям з ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: admin | Дата: 10.02.2017 | Коментарі (0)

Бачити  треба серцем… У комусь шукати підтримки.

Люди бувають з перцем. І «Зло» не планує зупинки. 

Не закривайсь, не тікай. Годі! Ресурс свій черпай!

Марина Лебідь

       03.02.2017 року на базі ЗОШ №4 відбувся спільний соціально-психологічний семінар практичних психологів та соціальних педагогів ЗНЗ та ПНЗ міста з питання:  «Булінг в учнівському середовищі. Практичні методи запобігання цькування в сучасному освітньому середовищі» у формі тренінгу.

       У ході роботи учасники семінару ознайомилися з теоретичним аспектом проблеми: поняттям, формами та структурою булінгу, визначили причини, прояви та наслідки булінгу в освітньому середовищі.

      Під час практичних вправ учасники працюючи в групах, мали змогу розкрити сутнісну характеристику учасників булінгу, розглянути форми і методи роботи з учнями, батьками та педагогами щодо даного питання. Створили алгоритм психолого-педагогічних дій при виникненні булінгу у навчальному закладі, відпрацювали навички міжособистісної взаємодії учасників навчально-виховного процесу, ефективного спілкування та раціональної поведінки під час виникнення такого негативного  явища.

... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: admin | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

         Пінчук Тетяна Анатоліївна, вчитель біології та екології Шепетівської ЗОШ№8 перемогла в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності "Учитель року-2017" у номінації "Біологія". Щиро вітаємо з перемогою. Пишаємося здобутками нашої колеги, зичимо успішного виступу на Всеукраїнському етапі конкурсу.

      Іщук Наталія Олександрівна, вчитель початкових класів НВК "ЗОШ-гімназія", виборола ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності "Учитель року-2017" у номінації "Початкові класи". Щиро вітаємо з перемогою, бажаємо нових творчих здобутків.

Переглядів: 475 | Додав: admin | Дата: 02.02.2017 | Коментарі (0)

ІСТОРІЯ

8 клас

І місце – Лучко Валерія, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Карнаух М.В.

9 клас

ІІ місце – Семенюк Анастасія, учениця СЗОШ №2, учитель Самойлович Л.І.

НІМЕЦЬКА МОВА

9 клас

ІІІ місце – Дячук Андрій, учень ЗОШ №1, учитель Сивопляс О.В.

10 клас

ІІ місце – Майдачевська Анастасія, учениця НВК №1, учитель Сідлецька М.Б.

11 клас

ІІІ місце – Гоняк  Олеся, учениця ЗОШ №1, учителі Сивопляс О.В., Полійчук І.І.

АНГЛІЙСЬКА МОВА

9 клас

ІІІ місце – Безкоровайна Мирослава, учениця НВК №1, учитель Новікова Н.А.

10 клас

ІІ місце – Порубенська Аліна, учениця НВК №1, учитель Савчук А.В.

11 клас

ІІІ місце – Савчук Оксана, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Білан Н.А.

БІОЛОГІЯ

8 клас

ІІІ місце – Царик Олександра, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гудкова Н.П.,

           ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: admin | Дата: 31.01.2017 | Коментарі (0)

"Саме в сімейному оточенні відбувається

реальне становлення психіки дитини"

      27 січня 2017 року на базі управління освіти Шепетівського міськвиконкому відбулося засідання школи молодого спеціаліста психологічної служби навчальних закладів міста з питання "Формування психологічної компетентності батьків. Робота психолога з батьками".

     У ході проведення засідання учасники визначили сутність поняття "психологічна компетентність батьків" та її складові, детально розглянули систему роботи психологічної служби, основні напрямки, форми та методи в роботі з батьківським колективом.

      Під час практичних вправ було розглянуто різноманітні форми роботи з батьками, що сприятимуть формуванню психологічної компетентності батьків, враховуючи їх проблеми та потреби в сучасних умовах.

      Жвавий інтерес у присутніх викликали методи роботи з використанням метафоричних асоціативних карт для індивідуальної та групової роботи з батьками, які були представленні методистом психологічної служби О.Ф. Колісецькою.

      По завершенню учасники засідання розробили буклети та брошури, які містять поради для батьків щодо стилів сімейного виховання та підвищення рівня психологічної компетентності.

Переглядів: 394 | Додав: admin | Дата: 30.01.2017 | Коментарі (0)

      Сьогодні ідея соборності та свободи постає з новою нагальністю і є надзвичайно актуальною. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, це свято втілення мрії про єдність.

      Вкотре високий дух патріотизму проявили педагоги та учні Шепетівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів №6, які активно долучилися до низки урочистих тематичних заходів, присвячених відзначенню Дня Соборності України.

      Протягом тижня проведено виховні години, під час яких учні висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України.

      Зворушливо проведено флеш-моб з колективного читання вірша В.Сосюри «Любіть Україну», на основі якого активісти учнівського самоврядування (автор Рева Владислава, 10 клас) створили відеоролик та виклали його в мережу Інтернет.

     18 січня між учнями 5-7-их класів проведено брейн-ринг «Що я знаю про Україну?». Школярі мали можливість продемонструвати знання про її героїчне минуле і сучасне , солов’їну мову та чарівну природу, народні звичаї та традиції. Азарт та жага до перемоги панували під час гри. Проте переможцем виявився колектив найактивніших, найкмітливіших, найрозумніших учнів 6-А класу (капітан команди Шуляк Олексій).

     Наступного дня низка випробувань чекала на команди учнів 8-11-их класів під час проведення патріотичного квесту. Під час гри школярам довелося розгадувати загадки, ребуси, акровірші. Випробув ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: admin | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)

МОВА І ЛІТЕРАТУРА НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН

9 клас

ІІ місце – Кацура Вікторія, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Дудар Н.М.

ІІІ місце – Мартинюк Римма, учениця ЗОШ №1, учитель Баранова В.П.

10 клас

І місце – Кочергіна Інна, учениця НВК №1, учитель Дацко Л.Я.

ІІІ місце – Сорока Марія, учениця ЗОШ №1, учитель Гоняк О.В.

11 клас

ІІ місце – Стьопич Ольга, учениця НВК №1, учитель Івасюк Н.Г.

ІІІ місце – Слюсар Софія, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учителі Дудар Н.М., Кукліновська К.М.

УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА

9 клас

ІІ місце – Тимошишина Катерина, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Риндич О.Г.

ІІІ місце – Дячук Андрій, учень ЗОШ №1, учитель Скрипнюк О.В.

10 клас

ІІ місце – Лобай Вікторія, учениця НВК №1, учитель Кочергіна Л.М.

11 клас

ІІ місце – Троц Каріна, учениця НВК «ЗОШ-гімназія»,учитель Коваль А.І.

ІІІ місце – Новак Анастасія, учениця НВК №1, учитель Гуменна Л.С.    

ГЕОГРАФІЯ

9 клас

ІІІ місце – Паєвський Дмитро, учениця НВК №1, учитель Горбань Н.К.

... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: admin | Дата: 24.01.2017 | Коментарі (0)

         З 17 по 19 січня 2017 року в шаховому клубі «Дебют» проводились змагання з шахів серед школярів міста Шепетівки. У змаганнях взяли участь 32 учні з різних ЗНЗ.

Серед юнаків призерами стали:

   І місце – Тодосій Тарас, учень 11 класу НВК№1,

   ІІ місце – Федорко Андрій, учень 8 класу НВК№1,

   ІІІ місце – Гунько Дмитро, учень 11 класу ЗОШ№6.

Серед дівчат призерами стали:

   І місце – Калашнікова Людмила, учениця 9 класу ЗОШ№4,

   ІІ місце – Габрук Анастасія, учениця 7 класу НВК«ЗОШ-гімназія»,

   ІІІ місце – Григорчук Аліна, учениця 9 класу ЗОШ№4.

      Призери змагань нагородженні грамотами управління освіти.

Переглядів: 392 | Додав: admin | Дата: 20.01.2017 | Коментарі (0)

       18 січня 2017 року  у дошкільному навчальному закладі №9 "Барвінок" відбулося засідання "Школи професійної адаптації молодих  педагогів".

       Тема  заходу: "Реалізація  змісту освітньої лінії "Мовлення дитини" Базового компонента дошкільної освіти". Провели  засідання "Школи професійної адаптації молодого педагога" завідувач Гринь О.В. та вихователь-методист Нерубайська О.П.

      Молодими  педагогами обговорювались питання мовленнєвого розвитку дошкільників, вимоги Державного стандарту щодо мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку, особливості організації занять з розвитку мовлення та формування мовленнєвої компетентності дошкільників засобами гри.              

        У практичній частині засідання молоді педагоги мали змогу переглянути відеофільм  з мотиваційним етапом  проекту "Фантазії зими", а потім, як продовження проекту, заняття з пошуково-дослідницької діяльності у другій молодшій групі, яке показала їх колега, молодий педагог ДНЗ №9 «Барвінок» - Кримська О.О. Наприкінці заходу молоді педагоги отримали методичні рекомендації та обмінялись враженнями.

Переглядів: 399 | Додав: admin | Дата: 19.01.2017 | Коментарі (0)

 Диплом І ступеня - Лисюк Ольга, учениця 9 класу ЗОШ №1, учитель  Скрипнюк О.В.,                 

                                Кочергіна Інна, учениця 10 класу НВК №1, учитель Кочергіна Л.М.

 Диплом ІІ ступеня - Романова Анастасія, учениця 8 класу НВК  «ЗОШ-гімназія», учитель  Пипич Н.В.,

                                Слюсар Софія, учениця 11 класу НВК  «ЗОШ-гімназія», учитель  Коваль А.І.

         Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення та жаги до перемог!

Переглядів: 396 | Додав: admin | Дата: 17.01.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz