П`ятниця, 26.04.2024, 21:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     Лелеки, які повертаються з вирію в Україну на свою рідну землю, знаменують початок тепла, весни і праці хлібороба в полі, народження нових дітей і продовження роду людського. Споконвіку багато цих птахів селилися поряд з людськими оселями, а усі господарі дбали завжди і дбають нині про недоторканість їх гнізд. Адже лелека на обійсті – добра ознака сім’ї!

     Однак, цього року протягом кількох весняних днів стався природний катаклізм - різке похолодання зі снігом і морозом до -16 градусів, внаслідок чого замерзли річки й водоймища, а поля із замерзлим ґрунтом – вкриті снігом, що закрило виснаженим перельотом лелекам доступ до природних кормів, а це для них – неминуча голодна смерть! Багато цих прекрасних, але знесилених птахів, уже загинули і продовжують гинути від голоду. До того часу, допоки не розмерзнуться земля й вода, вони потребують невідкладної допомоги і порятунку від небайдужих людей, особливо учнівських колективів та їх педагогів. Що негайно вже й робиться багатьма людьми.

     Свою фінансову допомогу в оплаті кормів для лелек запропонували дитячим колективам нашого краю їх давні друзі – друкарі ТзОВ «ПОЛІГРАФІСТ» (директор Сергій Федоченко), котрі надрукували для закладів освіти області бл. 30 тисяч примірників книг природничо-краєзнавчого змісту. Більш детально про фінансову підтримку дітям, які рятують лелек, педагоги можуть дізнатись за телефонами друкарні в м. Хмельницькому: 72-00-50; 71-85-15.

     А відомий подільський педагог та орнітолог, автор навчальної книги «Орнітофауна Хмельницької області», засновник і незмінний керівник Подільського клубу любителів ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: admin | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

   15.03.2018 на базі Шепетівської СШ-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням  окремих предметів та курсів в Хмельницькій області відбулося чергове засідання творчої лабораторії вчителів початкових класів та вчителів української мови та літератури з теми «Формування комунікативних та мовленнєвих компетентностей учнів на уроках розвитку мовлення в початковій та середній школі».

    На засіданні була присутня методист міського управління освіти  Кузмінська Л.В., яка наголосила, що дане питання зазначено в новому освітньому Стандарті початкової освіти і є актуальним завданням сучасної  школи.

     Педагоги творчої лабораторії взяли участь у обговоренні теоретичного блоку, поділились досвідом щодо формування комунікативних компетентностей учнів на уроках української мови в початковій та середній школі.

   На наступному етапі засідання – практичній частині – був   проведений майстер-клас (вчитель Ващук Н.Л.) та продемонстровано відео фрагмент уроку розвитку мовлення у 5 класі (вчитель Самсонюк О.М.).

   Засідання пройшло організовано, опрацьований матеріал був змістовним, відповідав навчальним та методичним вимогам, віковим та індивідуальним особливостям учнів.

... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: admin | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

    14 березня 2018 року в Хмельницькому обласному еколого-натуралістичного центрі відбувся обласний збір юних натуралістів, приурочений 100-річчю позашкільної освіти в Україні. Захід проводився до завдань Плану комплексних заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури учнівської молоді навчальних закладів Хмельницької області на 2016-2020 роки та з метою підвищення ефективності і якості організації й проведення в закладах освіти еколого-натуралістичної, дослідницько-експериментальної, природознавчої і природоохоронної роботи школярів, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді та залучення її до участі в юннатівських заходах.

      Традиційно участь у обласному зборі взяли й вихованці Шепетівського міського ЦЕНТУМ. Високий рівень виконання і змістовну презентацію дослідно-натуралістичної роботи в галузі зоології показав вихованець гуртка «Людина і довкілля» Філюк Євген, який посів ІІ місце в секції юних зоологів. Вітаємо переможця і бажаємо подальших успіхів в дослідницькій діяльності.

Переглядів: 492 | Додав: admin | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

     14 березня 2018 року в ДНЗ №10 «Михайлик» відбулося засідання школи новопризначеного керівника  з питання «Забезпечення дієвості  освітньо-орієнтованої системи в ДНЗ». Методистом управління освіти Скрипак Н.О. було акцентовано увагу на актуальності даного питання. Учасниками розглянуто алгоритми проведення моніторингу  та діагностики професійних досягнень педагогів в дошкільних закладах, які є ефективним засобом активізації творчого потенціалу педагогів, стимулом до їхнього професійного саморозвитку. В рамках  заходу  вихователь-методист ДНЗ №10 Бобир В.С. презентувала колегам власні надбання з питання забезпечення якості  освітньо-орієнтованої системи в дошкільному закладі.

Переглядів: 398 | Додав: admin | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

    «2018 рік пройде під гаслом Нової української школи. Тому ми маємо виконати 3 завдання: підтримати та навчити вчителів, створити новий освітній простір і привести в школи сучасні технології», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

     З метою підготовки вчителів початкових класів, які забезпечуватимуть організацію навчально-виховного процесу в 1 класі за Концепцією «Нова українська школа», 27-28 лютого у ЗОШ №1 пройшов І етап очної сесії учителів-класоводів НУШ м. Шепетівки.

    Навчання проводила методист управління освіти Кузмінська Людмила Василівна. Під час тренінгових занять слухачі курсів опановували основні види навчальної діяльності, що впроваджує Нова українська школа, а саме: технологію проведення ранкових зустрічей, кооперативне навчання, компетентнісний, діяльнісний та інтегрований підходи до організації освітнього процесу.

     Наступні етапи очної сесії – 28.03-30.03. 2018, 04.06-08.06.2018.

... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: admin | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

    23 лютого в управлінні освіти відбувся адресний семінар керівників навчальних закладів з питання «Робота в команді як основний чинник успіху інноваційної діяльності навчального закладу », який провела методист з психологічної служби Колісеецька О.Ф.

   Метою заходу було надання методичних рекомендацій щодо формування командної роботи у навчальному закладі. Під час семінару використовувалися інтерактивні методи роботи, які допомогли зрозуміти, що робота в команді більш результативніша аніж самотужки, переконалися, що завдяки командному духу вирішуються найскладніші завдання, усвідомили переваги роботи в команді.

Переглядів: 372 | Додав: admin | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)

     22 лютого 2018 року в ДНЗ №10 «Михайлик» відбувся майстер-клас вихователя Зайцевої Оксани Вікторівни з питання «Інноваційні та традиційні погляди на методичну структуру та типологію занять з фізичного виховання» для вихователів-методистів та вихователів дошкільних закладів міста. В рамках заходу педагогами проаналізовано вимоги Державного стандарту, вимоги чинних програм з даного напрямку роботи, акцентовано увагу на традиційному та інноваційному поглядах на проведення сучасного заняття з фізичної культури, його структуру та типологію. Практичною частиною заходу стали перегляд та обговорення корекційного заняття в середній групі (для дітей з вадами ОРА), пластичного балету (за інноваційною методикою М.М.Єфименка), перегляд та аналіз відеозаняття-«пастки» «Подорож мурашок», тренінг для учасників майстер-класу «Фітнес-зумба». Проведено серію інтерактивних ігор з педагогами «Кошик педагогічної майстерності», «Коло рук», «Інноваційний дощ».

Переглядів: 442 | Додав: admin | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)

     З метою підвищення кваліфікації педагогічних працівників з питань навчання дітей з особливими потребами, у школі-інтернаті відбулася зустріч з Хенком Бонсом, волонтером з Голландії, та його колегою, експертами по роботі з дітьми з особливими потребам. На зустрічі були присутні начальник управління освіти Тихончук Людмила Іванівна, голова ПМПК Колісецька Олена Федорівна, педагоги міста, які безпосередньо організовують освітній процес з дітьми з особливими потребами та батьки. Під час спілкування присутні мали нагоду розширити власні горизонти у роботі з означеною категорією дітей на основі досвіду роботи спеціальних навчальних закладів Голландії.

     Директор школи Пипич Олена Василівна запросила гостей відвідати «Територію толерантності - КРИЛА ЖИТТЯ», де організовується освітній процес для учнів 2Б спецкласу, а також проводяться заняття для дітей з особливими потребами. Гості були приємно вражені, та запевнили, що і нам є чим поділитися у роботі з особливими дітьми. Отож ми на правильному шляху!

Переглядів: 352 | Додав: admin | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Переглядів: 396 | Додав: admin | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

Узагальнені результати вибору і замовлення підручників для учнів 5 класу закладів загальної середньої освіти на 2018/2019н.р. м.Шепетівки - Zamovlennya_pidrychnukiv_5_kl_2018r.pdf
Переглядів: 408 | Додав: admin | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

     15 лютого на базі ЗОШ №8 відбулося засідання Школи фахового зростання вчителів з питання «Формування предметних та ключових компетентностей на уроках». До закладу завітали молоді педагоги шкіл міста. Під час зустрічі обговорювались питання, які стосувались формування ключових та предметних компетентностей учнів через використання інноваційних форм та методів навчання, розглядалися ключові освітні компетентності, педагогічні правила щодо формування основних груп компетентностей учнів.

     Під час практичної частини присутні переглянули фільм про те, як у ЗОШ №8 педагогами формуються предметні та ключові компетентності школярів.

     Наприкінці зустрічі молоді педагоги визначили основні принципи, якими вчителю слід керуватися для розв’язання задач компетентнісної освіти.

Переглядів: 446 | Додав: admin | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

      Як відомо, плавання - унікальний вид спорту. Психологами встановлено, що заняття плаванням розвивають такі риси особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, самостійність, рішучість, уміння співпрацювати в колективі. Саме тому плавання сприятливо впливає не тільки на фізичний розвиток людини, а й на формування її особистості. Тому вчителі фізкультури м. Шепетівки схвально поставилися до впровадження у практику роботи модуля «Плавання».

    14.02.2018 року відбувся міський семінар вчителів фізкультури у басейні м. Шепетівки. Вчитель фізкультури ЗОШ №1 Шуляков Олексій Юрійович провів відкритий урок плавання у 9 класі, продемонструвавши компетентнісний підхід до викладання фізкультури. Такі уроки, на думку колег, сприяють залученню учнів до здорового способу життя, популяризації модуля «Плавання», вихованню в учнів дисциплінованості, сміливості, командного духу.

     Присутні на уроці, зокрема методист управління освіти Семенишин В.Ф., заступник директора ДЮСШ Кушнір Л.І., вчителі фізкультури шкіл міста відзначили, що урок проведено на високому методичному рівні.

Переглядів: 419 | Додав: admin | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

     15 лютого 2018 року дошкільний навчальний заклад №4 «Світлячок» гостинно прийняв музичних керівників міста, в музичному залі якого був проведений консультативний пункт з проблеми: «Впровадження інноваційних технологій в роботі музичного керівника». З доповіддю перед педагогами виступила музичний керівник ДНЗ №4 «Світлячок» Островська Тетяна Олександрівна. Педагог ознайомила не тільки з інноваційними педагогічними технологіями, які використовуються в дошкільній освіті, а і розповіла про співпрацю вихователя та вчителя-логопеда з музичним керівником. Виступ супроводжувався цікавою мультимедійною презентацією.

Переглядів: 392 | Додав: admin | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

   13 лютого 2018 року в Шепетівському міському ЦЕНТУМ відбулась творча лабораторія керівників гуртків з питання «Національно-патріотичне виховання засобами декоративно-вжиткового мистецтва». Мета заходу - довести значущість позашкільної освіти в цілому і декоративно-ужиткової творчості зокрема в питанні формування та розвитку патріотичних почуттів у підростаючого покоління, а також розкрити деякі основні форми патріотично-виховної роботи, які використовуються в роботі гуртків декоративно-ужиткового напряму. До роботи творчої лабораторії долучились вчителі трудового навчання, керівники гуртків закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

    Педагоги ЦЕНТУМ Коленчук Олена Іванівна та Семенишина Ганна Валентинівна презентували власний досвід роботи щодо здійснення екологічного та національно-патріотичного виховання під час занять гуртків, в ході проведення виховних заходів, конкурсів декоративно-вжиткового мистецтва. Також було проведено екскурс в музеї, які діють на базі закладу: музей народних промислів України та етнографічний музей.

    Крім того, учасники заходу мали змогу долучитись до національниої спадщини під час майстер-класу з виготовлення ляльки-мандрівниці – традиційного оберегу українського народу.

... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: admin | Дата: 14.02.2018 | Коментарі (0)

Природа хоче, щоб діти були дітьми, перш ніж бути дорослими.

Дайте дитинству дозріти у дітях.

Жан-Жак Руссо

     9 лютого 2018 року на базі ДНЗ № 7 «Дюймовочка» відбувся соціально-психологічний семінар-практикум практичних психологів, соціальних педагогів ДНЗ, ЗНЗ, ПНЗ з питання «Використання арт-терапії в корекції дитячо-батьківських стосунків».

      У ході семінару учасники ознайомилися із особливостями розвитку і становлення зростаючої особистості у батьківській сім’ї, розглянули психолого-педагогічний погляд стосовно корекції взаємин батьків і дітей.

     Під час практичної частини практичним психологом закладу було запропоновано ряд арт-терапевтичних технік з ізотерапії, музикотерапії та з застосуванням ліпленням (глинотерапії) для оволодіння учасниками семінару навичок вирішення проблем сімейного виховання.

Переглядів: 420 | Додав: admin | Дата: 13.02.2018 | Коментарі (0)

     07 лютого 2018 року на базі Шепетівського ДНЗ №11 «Дзвіночок» відбувся проблемний семінар завідувачів та вихователів-методистів ДНЗ з питання «Аналітико-прогностична діяльність керівника».

   Учасники семінару розглянули та обговорили теоретичне підґрунтя аналізу та прогнозування, механізм стратегічного планування в усіх напрямках управління, поділилися власним досвідом щодо ефективності та результативності даної функції в управлінській діяльності керівника. Із особливим інтересом учасники семінару взяли участь в обговоренні шляхів вирішення проблемної ситуації «Коло успіху керівника – шлях до створення сучасного ДНЗ».

    В практичному блоці керівники мали змогу проаналізувати ефективність використання свого робочого часу. А технологія SWOT – аналізу, з якою учасники були ознайомлені під час семінару, допомогла кожному керівникові спланувати стратегію розвитку закладу дошкільної освіти на майбутнє.

Переглядів: 413 | Додав: admin | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

ХІМІЯ

І місце - Сербіна Анна, учениця 11 класу НВК №3, учитель Кондратюк А.М.

ІІ місце – Гранатир Ігор, учень 11 класу НВК №1, учитель Свентозельська Т.П.

              Богомолов Олег, учень 8 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Корнієнко А.Е.

ІІІ місце – Романова Анастасія, учениця 9 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Корнієнко А.Е.

              Кухарчук Анна, учениця 9 класу НВК №1, учитель Свентозельська Т.П.

Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення, жаги до перемог!

Переглядів: 389 | Додав: admin | Дата: 05.02.2018 | Коментарі (0)

    2 лютого 2018 року завершився XIV Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників, який відбувся в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді у м.Києві. Конкурс проводиться щорічно з метою підтримки учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи в галузях зоології та сільського господарства, і розкриття їх наукового потенціалу.

     Приємно відзначити, що серед переможців конкурсу є й вихованці Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, які пройшли І відбірковий етап та були запрошені до участі в ІІ очному етапі. Презентація дослідницьких робіт відбувалась у форматі портерного захисту у двох секціях: зоології і тваринництва. В ході презентації юні дослідники мали змогу обмінятись досвідом проведення наукових досліджень в різних галузях зоології і тваринництва, поспілкуватись з науковцями та викладачами ВНЗ.

    Шепетівські юннати вибороли свою перемогу серед 76 учасників конкурсу. Так, Лакіза Марія, вихованка гуртка «За гуманне ставлення до тварин» (керівник гуртка Волошина О.В.), посіла ІІІ місце в секції тваринництва з дослідницькою роботою «Визначення оптимальних умов утримання декоративних порід кролів». Філюк Євген, вихованець гуртка «Людина і довкілля» (керівник гуртка Філюк О.В.), презентував дослідницьку роботу «Вивчення умов утримання та особливостей поведінки мурах виду Messor structor в умовах формікарію» в секції зоології і також посів ІІІ місце.

     Вітаємо юних науковців і бажаємо подальших творчих успіхів та цікавих досліджень.

Переглядів: 382 | Додав: admin | Дата: 05.02.2018 | Коментарі (0)

     З 27 по 29 січня 2018 року ліцеїсти Шепетівського НВК №3 з військовим керівником Бернадіним С.М. бути присутніми на Всеукраїнських заходах з відзначення 100-річчя бою під Крутами. Вихованці-ліцеїсти старших класів із 30 навчальних закладів середньої та професійної освіти військово-спортивного профілю з різних міст України впродовж трьох днів проживали в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. До програми урочистих заходів першого дня ввійшли тренування (репетиція) на території ліцею, перегляд художнього фільму «Кіборги» та зустріч із творчою групою фільму в кінотеатрі «Україна».

     Наступного дня з Києва до станції Крути вирушив у подорож «Потяг єднання» за маршрутом Київ – Крути – Київ. Дорогою до історичного місця ліцеїсти дивилися документальні кінофільми про Українську революцію 1917 – 1921 років, Українську Народну Республіку та бій під Крутами. На території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» (Чернігівська область, село Пам’ятне) були проведені урочисті заходи за участю адміністрації Президента України.

     Незабутнім моментом є урочиста церемонія вручення представникам ліцеїв державних прапорів з пам’ятними стрічками та урочисте проходження делегацій закладів спеціалізованої освіти військового та військово-спортивного профілю. Після закінчення урочистостей ліцеїсти мали змогу пообідати в польових умовах. Керівник делегації учнів Шепетівського НВК №3 Бернадін С.М. організував для вихованців зустріч з бійцями батальйонів «Донбас» та «Айдар». Відвідали місце загибелі земляка, героя України Дзявульського М.С.

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: admin | Дата: 05.02.2018 | Коментарі (0)

       Вітаємо лауреата обласного конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Німецька мова» СІДЛЕЦЬКУ МИРОСЛАВУ БОРИСІВНУ, учителя німецької мови НВК №1, та учасника обласного конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Фізика» ОМЕЛЯНЧУКА СЕРГІЯ ВАСИЛЬОВИЧА, фізики НВК «ЗОШ-гімназія».

          Бажаємо нових педагогічних злетів, натхнення, жаги до особистих перемог!

Переглядів: 372 | Додав: admin | Дата: 02.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz