Середа, 24.04.2024, 21:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 4 » Проблемний семінар у Кременці
10:31
Проблемний семінар у Кременці

     Відбувся виїзний проблемний семінар вчителів трудового навчання загальноосвітніх навчальних закладів міста Шепетівки. Освітяни вирішили відвідати м. Кременець не тільки тому, що це одне з найкрасивіших малих міст України, а перед усім для того, щоб обговорити питання «Ролі та місця вчителя в професійній орієнтації старшокласників» із викладачами Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

     Гуманітарно-педагогічна академія – один із найстаріших навчальних закладів України, яка веде свою давню історію від існування у формі гімназії, ліцею, семінарії, учительського та педагогічного інститутів, педагогічного училища, педагогічного коледжу та стала у минулому першовитоком для Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Сьогодні на трьох факультетах функціонують 12 кафедр, на яких науково-педагогічну роботу здійснюють близько двохсот фахівців високої кваліфікації.

     Делегацію учителів із м.Шепетівки гостинно зустрів ректор академії професор Афанасій Ломакович , який яскраво презентував навчальний заклад, познайомивши із його історією та сьогоденням. А далі учителі продовжили роботу на кафедрі теорії і методики трудового навчання та технологій. Завідувач кафедри -доктор педагогічних наук, доцент Курач М.С. та викладачі долучились до обговорення питань семінару.

     Особливо цікавим для шепетівчан стало знайомство із навчальними майстернями та аудиторіями. Базою для практичної підготовки студентів спеціальності «Технологічна освіта» слугують 13 навчальних майстерень (ручної та художньої обробки деревини та металу; художньої обробки лози, глини та ін.), навчальна кузня. майстерня механічної обробки деревини із сучасним деревообробним устаткуванням та кабінет технічної творчості.

     Із захопленням розглядали мальовничі краєвиди, неповторні картини природи в ботанічному саду. Унікальності території надають тераси, створені за часів існування педінституту. Значна кількість рідкісних, оригінальних та унікальних видів природної флори, зібраних на цій території, лише підкреслює значення і роль Кременецького ботанічного саду у сфері збереження й охорони біорізноманіття.

     Незабутні враження справили відвідини Кремене́цького літерату́рно-меморіа́льного музе́ю Ю́ліуша Слова́цького — музею, присвяченого життю та творчості польського поета і драматурга та палацу Вишневецьких.  Задоволення від поїздки отримали всі учасники семінару, які щиро дякували за організацію цікавого методичного заходу Вихівській Галині Броніславівні. методисту управління освіти.

Ящук Юрій Олександрович, вчитель трудового навчання ЗОШ №8

Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім.Тараса Шевченка - http://www.kogpi.edu.te.ua

Переглядів: 580 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz