П`ятниця, 19.04.2024, 11:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 25 » Науково-практичний семінар “Природнича освіта як фундамент інноваційного розвитку країни”
16:29
Науково-практичний семінар “Природнича освіта як фундамент інноваційного розвитку країни”

      Цього року Інститут модернізації змісту освіти і редакція науково-популярного природничого журналу для дітей «Колосок» провели перший в Україні Інтернет-конкурс «Учитель року – 2016», учасниками якого були вчителі природничих наук і вчителі початкової школи, які викладають природознавство. Конкурс складався з двох блоків: перший – тестові завдання відповідно до навчальної дисципліни; другий – написання науково-популярної статті до «Колоска».

      Після закінчення змагань організатори вирішили зібрати його фіналістів та координаторів, щоб, передусім, познайомити один з одним, підбити підсумки конкурсу й обговорити аспекти впровадження STEM-освіти в Україні. За локацію обрали МАНівську лабораторію «MANLAB» Серед запрошених була Вихівська Галина Броніславівна, методист ММК, лауреат  Інтернет-конкурсу «Учитель року – 2016».

      – Ми зрозуміли, що ця зустріч – це такий етап, без якого не можна проводити Інтернет-конкурс. Побачити і почути цих людей для нас, організаторів конкурсу, було важливо, – зазначила головний редактор журналу «Колосок», директор ГО «Львівський інститут освіти» (саме ця організація є засновником видання) Дарія Біда.

      Розповідали учасникам семінару про особливості викладання природознавства і використання мультимедійних продуктів, акцентуючи увагу на тому, як учителю знайти співвідношення між друкованими й електронними виданнями при викладанні предмету.

     Від завідувача відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігоря Чернецького педагоги дізналися про можливості лабораторії «MANLAB», якими може скористатися вчитель загальноосвітнього навчального закладу. Пан Ігор зосередив увагу і на тому, чим на сьогодні може користуватися вчитель, окрім МАНівської лабораторії. А це – сучасні програми, технічні засоби навчання, цифрові лабораторії.

       Як здійснювати педагогічну підтримку дослідницької діяльності учнів учасникам семінару розповідала науковий співробітник Інституту обдарованої дитини НАПН України Наталія Поліхун.

      Під час семінару фіналісти Інтернет-конкурсу також отримали сертифікат на придбання мультимедійних підручників ТМ «Розумники» номіналом 500 гривень.

      Надзвичайно сильне враження залишила екскурсія в приватний природничий музей  С.О. Довгого, директора Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України , доктора фізико-математичних наук , професора,  президента Малої академії наук України.

Переглядів: 636 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz