Субота, 20.04.2024, 06:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 6 » Майстер-клас практичного психолога ДНЗ№7 Рибак Л.О.
15:30
Майстер-клас практичного психолога ДНЗ№7 Рибак Л.О.

      2 грудня в 2016р. в ДНЗ  №7 «Дюймовочка» відбувся майстер-клас практичного психолога Рибак Л.О. з питання «Використання арттерапевтичних технік в роботі з дошкільниками»  Метою майстер – класу  стало  підвищення професійного рівня , та якості  психологічного супроводу педагогічного процесу в ДНЗ . Навчання застосування в   практиці методів і прийомів арт-терапії,  сприяння  розвитку професійно - творчої активності, розкриття внутрішнього потенціалу та  самовдосконалення практичних  психологів дошкільних навчальних закладів міста.

     Під час проведення заходу  учасниками майстер – класу було переглянуто заняття «Веселі клоуни» (психоемоційний розвиток) з дітьми 6р.ж., На занятті використовувалися різноманітні методи та прийоми психогімнастика, малювання на склі,  різноманітні  ігри, які у поєднанні з  живою музикою сприяли розвитку позитивного світосприйняття, збагачення емоційної сфери дітей позитивними емоціями. Дошкільники вчилися передавати настрій невербальними засобами за допомогою міміки, пози, жесту частково пантоміми, розвивали вміння спілкуватися, комунікативну активність,  виконували творчі завдання  через виконання яких   активізувались пізнавальні психічні процеси малят а також нестандартне, творче мислення, уява.

      Створенню позитивного емоційного клімату у групі практичних психологів дошкільних закладів сприяло  використання методів і прийомів  арт- терапії, як основної форми організації майстер-класу. Найбільшу зацікавленість у присутніх викликали практичні методи роботи -  арттерапевтичні вправи та техніки запропоновані  Рибак Л.О.. Це, зокрема, вправи з елементами каменетерапії «Як це відноситься до мене», створення інсталяції «Світ на долоні».  Арттерапевтична вправа «Мій настрій», що виконувалась за арттерапевтичною технікою ниткографія. Цікаві результати а для учасників майстер – класу  показала самодіагностика за  малюнковим тестом Е.Вартегга.

      Нестандартними цікавими, прийомами та вправами у техніці роботи з каменем, іншими техніками  поділилась  методист  з питань соціально – психологічної служби управління освіти Колісецька О.Ф.  За її  участі плідно  та результативно відбулось узагальнення отриманих в процесі  майстер – класу знань та обмін досвідом,  що безперечно,  сприятиме підвищенню професійного рівня практичних психологів ДНЗ , та якості  психологічного супроводу педагогічного процесу в кожному  дошкільному закладі нашого міста.

Переглядів: 642 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz