П`ятниця, 29.03.2024, 02:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     16 вересня 2019 року в Шепетівському міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулось урочисте відкриття навчального року в рамках Всеукраїнської акції «День юного натураліста». Цього дня до закладу завітали учні НВК №1 разом з вчителями і батьками.  Для  них педагоги підготували багато цікавих заходів та сюрпризів.

     Свято  розпочалося з екологічного флешмобу «Бережемо природу», за активну участь в якому учасники отримали яскраві наліпки. Потім усі бажаючі могли взяти участь  в майстер-класах з виготовлення листівок з природного матеріалу, а також долучитися до колективного проекту «Моя Україна» - викладання карти України з вербових гілочок.

      Особливий захват всім гостям подарували юні кінологи, які підготували виступи з кінологічного фрістайлу,  подолання перешкод собаками, спілкування з собаками-аніматерапевтами. Крім того, для учнів старшого віку було проведено квест «Екологічний всюдихід». В ході квесту діти завзято виконували завдання та розв’язували екологічні головоломки, демонструючи неабиякі знання з екології та біології. Під час екскурсії в куточках живої природи, діти  могли ближче познайомитись з домашніми улюбленцями,  погладити кроликів, морську свинку і навіть тарганів з ігуаною. День відкритих дверей вдався, це читалось в захоплених оченятах дітей, в їх емоційних вигуках та в коментарях батьків, про те, що «ЦЕНТУМ – це заклад, куди хочеться повертатись».

... Читати далі »

Переглядів: 280 | Додав: admin | Дата: 18.09.2019 | Коментарі (0)

    05.09.2019 року на базі міського інклюзивно-ресурсного центру відбулася нарада з питання «Організація інклюзивного та індивідуального навчання для дітей  з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти» за участю фахівців центру, заступників директорів ЗСО та дотичних педагогічних працівників  у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. На якій проаналізовано структуру написання індивідуальної програми розвитку дитини в навчальному закладі, щодо роботи команди супроводу дітей з ООП та визначено основні пріоритетні напрямки діяльності на 2019-2020 н.р.

Переглядів: 285 | Додав: admin | Дата: 09.09.2019 | Коментарі (0)

     Комунальна установа Шепетівський міський інклюзивно-ресурсний центр Шепетівської міської ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад фахівців:

  • вчителя логопеда
  • вчителя дефектолога
  • вчителя лікувальної фізкультури (реабілітолога)

     Для участі у конкурсі запрошуються особи, які мають: вищу  педагогічну освіту не нижче ступеня магістра або  освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста за спеціальністю «корекційна освіта», «спеціальна освіта», «лікувальна фізкультура».

     Конкурсній комісії  подаються (особисто або поштою)  такі документи: копію паспорта громадянина України; письмову заяву про участь у конкурсі до якої додається резюме у довільній формі: копію трудової книжки;  копію документів про освіту з додатками, письмову згоду на збір та обробку персональних даних.

    Кандидати  подають документи особисто протягом 20 днів з дня публікації оголошення до Шепетівського міського інклюзивно-ресурсного центру за адресою: 30400, Хмельницька обл.., м. Шепетівський, вул. Островського, 42. У разі надсилання документів поштою, датою подання документів вважається  дата зазначена на поштовому  штемпелі.

     Додаткову інформацію  по проведенню конкурсу  надає Колісецька Олена Федорівна, тел..0675285620, Бондарук Наталія Олександрівна тел.0989796395

Переглядів: 283 | Додав: admin | Дата: 04.09.2019 | Коментарі (0)

     28 серпня 2019 року в Шепетівському НВК№1 відбувся освітянський форум «Розбудова системи забезпечення якості освіти: реформи, виклики та перспективи». На заході були присутні: міський голова М.І.Полодюк, заступник міського голови Н.В.Стасюк, працівники управління освіти, керівники закладів освіти міста, педагоги. У першій частині форуму заступник начальника управління освіти Т.В. Музика акцентувала увагу на здобутках 2018-2019 н.р., окреслила проблеми й спроектувала шляхи, які забезпечать успішну роботу в новому навчальному році. Премією міського голови був нагороджений 91 педагог, що підготував переможців олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, конкурсу-захисту МАН України, змагань, різноманітних освітніх випробувань.

    У другій-практичній частині зібрання «Проект як форма реалізації інноваційної політики освітнього закладу» керівники та педагоги закладів працювали в трьох локаціях (ЗДО, ЗЗСО, ЗПО), де познайомилися з участю педагогічних колективів у проектах Всеукраїнського рівня, а їх впроваджено в освітній простір міста 10. А найголовніше – усі спільно осмислили важливість проектної діяльності в професійному зростанні педагога.

... Читати далі »

Переглядів: 325 | Додав: admin | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

     27 серпня 2019 в ДНЗ №2 «Сонечко»  відбулося методичне об´єднання вихователів молодших та середніх груп на тему: «Безпека життєдіяльності молодших дошкільників, як складова інваріативної частини Базового компоненту та фундамент успішного розвитку особистості».  В рамках  заходу педагогами розглянуто  вимоги чинних програм з даного розділу, обговорено проблему створення безпечного середовища  в умовах дошкільного закладу.  Проведено серію інтерактивних ігор з педагогами, спрямованих на відпрацювання  дій у надзвичайних ситуаціях, надано поради про надання першої долікарської допомоги у випадках дитячого травматизму. Практичною частиною заходу став обмін досвідом у плануванні  освітньої роботи з даного розділу програми, було практично розглянуто використання метода коректурних таблиць, розумної казочки, моделювання ситуацій в ознайомленні дітей дошкільного віку з правилами безпечної поведінки у довкіллі.

Переглядів: 306 | Додав: admin | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

      27 серпня 2019 в ДНЗ №10 «Михайлик»  відбулося методичне об´єднання завідувачів та вихователів-методистів ЗДО міста на тему: «Анатомія  планування роботи ЗДО». Метою заходу була актуалізація проблеми системного підходу до   планування роботи  як вирішального чинника оптимального функціонування закладу, вдосконалення   професійної   компетенції,  культури управління. В ході методичного об’єднання  керівників ознайомлено із  сучасними вимогами щодо різних видів планування,  алгоритмом  наповнення  планів, побудовою аналізу діяльності роботи закладу за минулий навчальний рік. Практичною частиною заходу став обмін досвідом у складання річного плану роботи ЗДО.

Переглядів: 317 | Додав: admin | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

    27. 08. 2019 року в ЗДО №8 «Калинонька» відбулося засідання методичного об’єднання музичних керівників  з теми: «Сучасні підходи до музичної діяльності дошкільників відповідно до програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» та освітньої програми  «Впевнений старт» для дітей старшого дошкільного віку».  Мета заходу:  підвищення рівня компетентності музичних керівників відповідно до вимог Державних стандартів дошкільної освіти України.

    Під час засідання акцентувалась увага на інноваційні концепції музичного виховання, а також  музикотерапію та її вплив на розвиток і виховання дітей дошкільного віку.  Музичні керівники ЗДО міста отримали цікаві змістовні консультації,  обмінялися досвідом роботи з даного питання.

Переглядів: 292 | Додав: admin | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

     27.08.2019 р. в закладі дошкільної освіти  №7 «Дюймовочка» відбулося методичне об’єднання вихователів старших груп  на тему «Свобода замовизачення. Формуємо  успішну особистість на етапі дошкільного дитинства» (керівник вихователь-методист ЗДО №11 «Дзвіночок » Байдюк С.І.).

    Під час засідання педагоги обговорили  нагальні питання розвитку освіти, готовність  вихованців до НУШ , опрацювали та отримали роз'яснення щодо  механізмів формування важливих моральних ціннісних орієнтацій  у дітей старшого дошкільного віку.

    Особлива увага  у ході  роботи об'єднання  приділялася методичним рекомендаціям щодо  організації освітньої роботи в закладах дошкільної освіти у 2019-2020 навчальному році та  створенню сучасного формату організації життєвого простору в ЗДО.

Переглядів: 274 | Додав: admin | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

    13-15 серпня 2019 року працівники психологічної служби міста брали участь у тренінговому навчанні «Базові навички медіатора в навчальному закладі».

   Три дні навчання у НВК №1 під керівництвом тренерки Тетяни Василівни Захаревич-Любченко, методиста методичного кабінету управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради, швидко минули, тому що пройшли в теплій, дружній атмосфері спілкування з однодумцями. Соціально-психологічна команда отримала базові знання з конфліктології, миробудування та медіації, відпрацювали навички ведення процедури медіації, відновлювальні практики миробудування тощо. Відтепер психологи і соціальні педагоги міста готові впроваджувати в роботу факультативний курс «Вирішую конфлікт і будую мир навколо себе» та вирішувати шкільні конфлікти шляхом шкільної служби порозуміння.
    Така робота всіх зарядила позитивом і натхненням на прийдешній навчальний рік!

Переглядів: 294 | Додав: admin | Дата: 19.08.2019 | Коментарі (0)

Лист Міністерства освіти і науки України №1/11-5966 від 01.07.2019 "Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році" -List_MON_1-11-5966.docx

Переглядів: 377 | Додав: admin | Дата: 08.07.2019 | Коментарі (0)

Переглядів: 276 | Додав: admin | Дата: 27.06.2019 | Коментарі (0)

    17-20 червня 2019 року у м. Києві Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді  проведено Всеукраїнський семінар-тренінг для координаторів програми GLOBE в Україні «GLOBE – 20 років в України». Хмельниччину на заході представляла Вихівська Г.Б., методист управління освіти Шепетівської міської ради.

    У рамках семінару-тренінгу проведено практичні заняття «Атмосферні спостереження в рамках програми GLOBE», «Спостереження за хмарами», «Дистанційне зондування Землі», «Фенологічні спостереження за рослинами в рамках міжнародної наково-освітньої програми GLOBE», «Система візуалізації у програмі GLOBE»; навчально-пізнавальні екскурсії до Національного природного парку «Голосіївський», Гідрологічної станції «Київ». Регіональні координатори програми GLOBE  ознайомилися з сучасними метеорологічними дослідженнями в Україні, екосистемами та біорізноманіттям НПП «Голосіївський»,  взяли участь у гідрологічних дослідженнях Дніпра. Під час круглого столу були окреслені плани щодо розвитку програми в Україні та відбувся обмін досвідом .

    GLOBE дає можливість долучитись всім бажаючим до цікавих спостережень за довкіллям, а також запровадити партнерську співпрацю між школами з будь-якого регіону нашої планети. Приєднуйтесь до програми GLOBE!

... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: admin | Дата: 24.06.2019 | Коментарі (0)

     Управління освіти Шепетівської міської  ради ВІТАЄ команду учнів та вчителів НВК№3 з перемогою  в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Зичимо вам спортивної вдачі, яскравих перемог та підкорення нових висот!  Так тримати і у Всеукраїнському етапі гри!

Переглядів: 478 | Додав: admin | Дата: 24.06.2019 | Коментарі (0)

     Насичено та змістовно пройшло очне навчання вчителів початкових класів НУШ в м.Славута. у творчій атмосфері з гарним настроєм було опрацьовано Концепцію НУШ, Державний стандарт початкової освіти та інші нормативні документи НУШ. Працюючи в групах, вчителі створювали проекти класних кімнат з наявними в них навчальними освітніми осередками. З творчістю та креативністю педагоги підійшли до можливого планування навчальних видів діяльності, створення освітнього середовища для досягнення очікуваних результатів в освітніх галузях, проведення ранкових зустрічей, діяльнісний та компетентнісний підходи в організації процесу навчання. Вагоме місце було відведене питанням основних аспектів оцінювання в 1 класі, забезпеченню інклюзивного навчання та педагогіці партнерства. Після закінчення курсів висновок був однозначний: НУШ – це школа, яка нам потрібна і ми готові працювати в ній. Дякую за співпрацю. Гарного відпочинку і до зустрічі в НУШ.

Методист початкових класів Шепетівського міського управління освіти Кузмінська Л.В

... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: admin | Дата: 24.06.2019 | Коментарі (0)

    1 червня 2019 року в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста розпочали роботу 14 таборів відпочинку. З них: 8 пришкільних з денним перебуванням для учнів початкової ланки, 5 – комплексних профільних, 1 табір праці та відпочинку в СШ-інтернаті, де будуть відпочивати більше 2 тис. дітей.

    На виконання міської програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2022 роки міським бюджетом виділено 300 тис.грн., за які за результатами тендеру придбано 55 путівок в ТОВ «Дністровська Чайка» Кам`янець-Подільського району для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. І з 01 червня 2019 року діти направлені в табір на І зміну, де оздоровлюються 21 день.

     Для змістовного відпочинку учнів організовуються екскурсійні поїздки по Хмельницькій області та за її межами. Станом на 01 червня 2019р. проведено 100 екскурсій в яких взяли участь близько 3 тисяч учнів і така робота продовжується. Попереду – веселий, корисний відпочинок; змістовні, цікаві екскурсії; спортивні ігри та змагання; яскраві враження та гарний настрій!

... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: admin | Дата: 07.06.2019 | Коментарі (0)

   Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей, 1 червня 2019 року, в міському Будинку культури відбулося свято за участю вихованців закладів дошкільної освіти. Дошкільнята і педагоги запросили дітей і дорослих на артплатформу «Талановиті  малюки Шепетівки». У мистецькому заході взяли участь 186 маленьких артистів.

  Учасників і гостей свята привітав міський голова  Полодюк Михайло  Іванович,  який побажав усім присутнім гарного літнього відпочинку, позитивних  літніх  вражень,  зміцнення здоров'я в ході оздоровчого періоду та вручив садочкам подарункові сертифікати на придбання товарів для літнього оздоровлення малюків.

  Дошкільнята разом з педагогічними працівниками та батьками підготували яскраві музичні номери: пісні, танці, хореографічні композиції, дитячі  оркестри, тощо. Глядачі дійства мали змогу переконатись, які, насправді, талановиті шепетівські дошкільнята, як гарно вони зростають, як люблять рідне місто.

    Управління освіти, вихованці та працівники закладів дошкільної освіти щиро дякують за допомогу в підготовці свята міському голові Полодюку М.І., заступнику міського голови Стасюк Н.В., керівникам  ЗДО, батькам вихованців  та спонсорам Чернобривцевій Л.А., Чайці І.В.

... Читати далі »

Переглядів: 289 | Додав: admin | Дата: 04.06.2019 | Коментарі (0)

Дорогі школярі, вчителі, батьки!

       Вітаю всіх вас із радісним святом останнього дзвоника та успішним завершенням 2017-2018 навчального року.

       Дорогі учні! Дякую вам за сумлінне ставлення до навчального процесу. Бажаю залишатися лідерами у тій сфері, де все виходить; не втомлюючись, осягати нове. Сподіваюся, що ви будете і далі вдосконалювати свої здібності так, щоб усі змогли отримувати справжнє задоволення від ваших успіхів. Щиро бажаю здоров’я, добробуту і нових звершень на благо своєї школи! Гарного вам літнього відпочинку.

       Шановні батьки! Щиро дякую вам і висловлюю глибоку вдячність за виховання дітей. Перемоги ваших дітей – це наша спільна радість. Завдяки вашій підтримці, розумінню ми зможемо і далі виховувати молодь, повну сил і прагнень до знань, творчості. Бажаю вам усіляких благ, оптимізму, здоров’я, процвітання, родинного затишку.

       Шановні вчителі! Прийміть слова щирої подяки за успіхи у сфері шкільної освіти, за високий професіоналізм і компетентність, цілеспрямованість і кропітку працю! Сподіваюся, що ваша щира відданість своїй справі послужить подальшому розвитку духовного та інтелектуального рівня молодого покоління. Нехай  зажди будуть доброта і мудрість у вчительському серці! Бажаю вам міцного здоров’я й добробуту, терпіння й оптимізму, успіхів у вашій нелегкій, але такій важливі праці!

Начальник            ... Читати далі »

Переглядів: 301 | Додав: admin | Дата: 30.05.2019 | Коментарі (0)

    30 травня 2019 року перед початком роботи міської сесії у Великій залі міськвиконкому відзначено нашу талановиту молодь, яка виборола право бути першою на теренах України  й прославила наше місто своїми здобутками, та вручено дипломи й грошові премії учням-переможцям Всеукраїнських та обласних учнівських випробувань із навчальних предметів, мистецьких оглядів-конкурсів: художньої самодіяльності, хореографічних, вокальних, хорових, театральних колективів, виставок декоративно-вжиткового мистецтва, екскурсоводів, спортивних змагань з різних видів спорту: баскетболу, боксу, важкої та легкої атлетики, вільної боротьби, чирлідингу, «Старти надій», «Козацький гарт - 2019», «Спартакіада допризовної молоді - 2019».

    У 2018-2019 навчальному році із 73 учасників 47 стали переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад ІІІ (обласного) етапу. А 4 учні НВК «ЗОШ-гімназія» - переможці  ІV (заключного) етапу. У загальному обласному рейтингу м.Шепетівка займає ІІІ місце. Переможцями обласних учнівських турнірів стали 4 команди: юних інформатиків, математиків, географів, економістів, а команда інформатиків – учасник заключного етапу Всеукраїнського турніру. 11 учнів - переможці обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. 17 травня 2019 року на урочистостях в м.Хмельницькому обласною премією нагороджено 29 учнів – переможців олімпіад та конкурсу-захисту МАН. Наша молодь здобуває не лише індивідуальні перемоги, а й уміє успішно презентувати місто в командній взаємодії. Тому сьогодні ми вручаємо 81 премію, з них 58 – індивідуальних, 23 – командних.

    Дякуємо ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Додав: admin | Дата: 30.05.2019 | Коментарі (0)

  У Києві в Національному еколого-натуралістичному центрі завершився фінальний (очний) етап  Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних  робіт з природознавства «Юний дослідник». Шепетівські школярі подали на конкурс  8 робіт. Це учні НВК №1, НВК №3, ЦЕНТУМ (ЗОШ №8). Юні дослідники презентували свої роботи у 5 категоріях: «Рослинний світ», «Тваринний світ», «Я і природа», «Охорона здоров’я», «Народознавство і краєзнавство». Перші  дослідження наших самих маленьких науковців отримали схвальну оцінку високоповажного журі. П'ять перемог додано до скарбнички досягнень. Вітаємо учнів-фіналістів:

І місце Матвійчук Софію, ученицю 4-Б класу НВК №3, педагогічний керівник Ліскова Л.А.

            Касянчук Тетяна, учениця 4-А класу НВК №1, педагогічний керівник Вітковська С.Р.

ІІ місце Ярему Івана, учня 4-В класу НВК №3, педагогічний керівник Караван А.М.

ІІІ місце Косюк Яну, ученицю 4-Б класу НВК №3, педагогічний керівник Ліскова Л.А.

              Ковальчук Вероніку, вихованку ЦЕНТУМу, педагогічний керівник Ковальчук А.О.

та номінантів Сім`ян Діану і Ящука Олександра, учнів 3-А класу НВК №3, педагогічний керівник Пруська Н.С. та Левітську Уляну, ученицю 4-Б класу, педагогічний керівник Ліскова Л.А.

    Окрім напруженої роботи ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: admin | Дата: 29.05.2019 | Коментарі (0)

   Літо — пора яскравих вражень, відпочинку та сонячного тепла. І хто, як не природа, «заохо­чує» дітей до цікавих подорожей, бажання роз­кривати таємниці довкілля, насолоджуватися красою побаченого і при цьому активно займа­тися спортом, грати в рухливі ігри, змагатися в естафетах на свіжому повітрі. А це і є сходинки до здоров’я дітей, як фізичного, так і психологічного.

    Базова програма приділяє особливу увагу впровадженню в освітній процес здоров’язберігаючих технологій, що дають змогу проводити оздоровлення в цікавих різноманітних формах. Тому, в ЗДО №7 «Дюймовочка» 22 травня 2019року було проведено експрес-курси керівників ЗДО з питання «Організація оздоровлення дітей в літній період», в ході заходу педагогами розкрито питання нетрадиційних оздоровчих технологій - хатхи-йоги, флай-йоги, дихальної  гімнастики Л. Стрельнікової, які використовуються під час літнього відпочинку.

   Також з керівниками ЗДО було проведено елементи «освітнього геокешингу» на тему «У пошуках скарбів», в ході якого було продемонстровано цікаву, інноваційну форму роботи з дошкільниками та ознайомленню педагогічних працівників з дидактичними можливостями гри, сприяли розвитку професійних якостей педагогів. Така форма проведення дає можливість розвивати творчу особистість як дітей, так і педагогів, отримати нові знання, позмагатись з друзями та отримати подарунок.

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Додав: admin | Дата: 24.05.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz