Субота, 20.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

    "КОЛОСОК для усіх" - міжнародний природничий інтерактивний конкурс "КОЛОСОК", під час карантину, запрошує учнів 1-11 класів взяти участь в онлайн конкурсі. Участь безкоштовна. Сертифікати та призи учасникам буде надіслано також онлайн.

   Реєстрація для участі у конкурсі в мобільному додатку триває. Завантажити додаток на мобільний телефон можна у Play market за пошуковими словами: „колосок”, „конкурс колосок”, „колосок конкурс”. Не забувайте оновлювати додаток. Ми покращуємо його за вашими відгуками. Читайте типові запитання і відповіді https://e-kolosok.org/zapytannia-i-vidpovidi/
   Конкурс “КОЛОСОК весняний-2020″ відбудеться по завершені карантину у звичайному форматі. Все буде КОЛОС-ОК!

ЗАПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ ОНЛАЙН КОНКУРСУ „КОЛОСОК ДЛЯ ВСІХ”

  1. Як завантажити додаток?& ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: admin | Дата: 08.04.2020 | Коментарі (0)

 

Пастух Л. В., методист обласного навчально-методичного

центру психологічної служби

Хмельницького обласного інституту

Післядипломної педагогічної освіти,

кандидат психологічних наук

    Відповідно до розпорядчих документів Кабінету Міністрів (Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та ін.) уся країна живе в режимі карантину. Закриті заклади освіти, методичні кабінети, органи управління освітою. Працівники психологічної служби, як і всі освітяни, знаходяться вдома. Здавалося б уся робота припинена. Але життя продовжується. Діти продовжують спілкуватися у своїх сім’ях, здійснюють навчання у дистанційній формі, спілкуються між собою в соціальних мережах. На яких нагальних питаннях необхідно зосередити увагу працівникам психологічної служби у цей час?

    Приєднуємось до звернення директора Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи В.Г.Панка, опублікованому в соціальній мережі facebook, в якому він наголошує на тому, щоб: по-перше, фахівці психологічної служби суворо дотримувались режимів карантину та методик профілактики захворювань; берегли своє здоров’я і здоров’я своїх близьких; пропагували здоровий спосіб життя. A також, не забували про своїх клієнтів – учасників освітнього процесу: продовжувати спілкуватись з ними за допомогою соціальних мереж, використовувати інші дистанційні форми роботи.

   Наг ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: admin | Дата: 06.04.2020 | Коментарі (0)

Найголовніше – не сіяти зайвої паніки.  Важливо дивитися на ситуацію адекватно,

зосереджуватися на тому, на що ми можемо впливати,

 перестати сильно і часто хвилюватися…

Діліться тим, що ви відчуваєте

    Якщо ви скажете людині не хвилюватися, навряд чи це її заспокоїть. Так само це не заспокоїло б і вас. Натомість прийміть саму ситуацію і своє ставлення до неї. Пам'ятайте, у вас є право хвилюватися, але ви також можете більш конструктивно вирішити цю проблему. Для початку визначте ймовірні і можливі варіанти того, що може з вами трапитися. Наприклад, найгіршою вашою думкою може бути те, що ви можете померти від COVID-19. Це лише один з можливих варіантів, як і в будь-якій інший ситуації у вашому житті, але неможливо жити і кожного разу думати про всі варіанти розвитку ситуації. Будь-який вибір ви робите на основі того, що найімовірніше може статися в тій чи іншій ситуації. У цілому для населення ймовірність померти від коронавірусу є низькою, тому переналаштуйте своє мислення і зосередьтеся на найбільш ймовірному варіанті розвитку подій.

Перестаньте читати і дивитися новини на деякий час

   Якщо гуглити «Випадки зараження коронавірусом» кожні кілька годин, це похитне ваш психологічний стан і посилюватиме страхи через коронавірус. Натомість спробуйте обмежити потік інформації. Скоротіть час перегляду новин до 15 хвилин на день, щоб знати основні події, як от: про закриття шкіл або зміни в рекомендаціях щодо подорожей. (Також важливо: переконайтеся, що ці новини надходять з надійних джерел). Займіться більш продуктивною діяльністю, наприклад, турботою ... Читати далі »

Переглядів: 279 | Додав: admin | Дата: 06.04.2020 | Коментарі (0)

 

ПРО ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ

  1. https://osvitoria.media
  2. https://nus.org.ua
  3. https://vseosvita.ua
  4. https://mon.gov.ua/ua
  5.  http://ukrhoippo.blogspot.com/

ІНСТРУМЕНТИ ВЗАЄМОДІЇ З УЧНЯМИ

  1. https://classroom.google.com
  2. https://www.google.com/intl/ru_uA/docs/about/
  3. https://ru.padlet.com

ВІДКРИТІ РЕСУРСИ З ЕЛЕКТРОННИМИ ПІДРУЧНИКАМИ,

РОЗРОБКАМИ УРОКІВ

 

 

  1. https://ua.mozaweb.com Код для безкоштовної реєстрації MOZ-PX-PBWX-TIDD-VIMY-TVRI-UFWG-UAEDPMOZA
  2. Відеоуроки з української мови та ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: admin | Дата: 06.04.2020 | Коментарі (0)

Переглядів: 316 | Додав: admin | Дата: 03.04.2020 | Коментарі (0)

    2 квітня з 12:00 до 13.00  відбудеться другий вебінар на тему "Рік математики в Україні. Результативна природничо-математична освіта в початковій школі". 

Запрошуються взяти участь у заході керівників закладів загальної середньої освіти,  викладачи, які опікуються питаннями початкової освіти, вчителів початкових класів, всіх, хто зацікавлений у розвитку початкової освіти. Свої питання спікерам Ви можете поставити у формі: https://forms.gle/aWmvQ5idfVfvH3A46

    Спікери вебінару: Ольга Коршунова, ініціаторка та методологиня проєкту “Я-дослідник”, головний редактор ТОВ “Видавничий дім “Освіта”

    Пряме посилання конференції на Youtube каналі “Якості освіти” https://www.youtube.com/watch?v=uPUHcTq3Csg ФБ сторінка проекту “Якості освіти” https://www.facebook.com/yakistosvity/ Залишайте запитання та побажання в коментарях  під відео.

    Попередня реєстрація на вебінар - за посиланням:  ... Читати далі »

Переглядів: 266 | Додав: admin | Дата: 01.04.2020 | Коментарі (0)

   З 16 по 27 березня 2020 року на платформі міського методичного кабінету при ХОІППО проведено курси підвищення кваліфікації: вчителів індивідуального навчання, керівників гуртків, вихователів ЗДО у онлайн режимі. Навчання здійснювалося за різними модулями:

  • психологія та педагогіка;
  • методика викладання предмета, заняття;
  • створення проектів та їх захист;
  • моделювання структури сучасного уроку, заняття і їх мотивація.

   При сприянні викладачів ХОІППО Зазуліної Л.В., Пастух Л.В., Харченко А.А., Каратаєвої М.І., Бенеди Т.І., методисті ММК 132 педагоги успішно пройшли курси підвищення кваліфікації в онлайн режимі. В організації проведення курсів посприяли: Очеретянко В.І., ректор ХОІППО; Соловей М.В., проректор; Білик Н.В., Шведюк Л.В.

    Продовжується навчання методисті в онлайн режимі відповідно наказу №1 від 02.01.2020 у зазначені терміни.

Переглядів: 287 | Додав: admin | Дата: 31.03.2020 | Коментарі (0)

ДЕ ЧИТАТИ ПРО ДИСТАНЦІЙНУ ОСВІТУ?

За пошуковими словами «карантин» і «дистанційна освіта» знайдете чимало цікавого!

 ДЕ ГОТУВАТИСЯ ДО ЗНО?

Гейміфікована платформа з безкоштовними курсами з української мови та літератури, біології, математики, історії України, англійської мови, щотижневі вебінари

РЕСУРСИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ МЕНТАЛЬНИХ МАП

Переглядів: 356 | Додав: admin | Дата: 27.03.2020 | Коментарі (0)

Запрошуємо студентів і абітурієнтів м. Шепетівки взяти участь у соціальній програмі Scholarship.

Головний приз - гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ВНЗ. 

Наразі відкрито 8 номінацій: 

30 000 грн. -  https://gym-training.com/ru/scholarship-ua (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship@gym-training.com)

17 000 грн. -  https://kyiv.repair/soczialnaya-programma-scolarship-ot-scz-kiev-remont.html (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship - scholarship@kyiv.repair)

21 500 грн. -  https://nadomu.kiev.ua/start-programmyi-scholarship-ot-kompanii-remont-na-domu.html (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship@nadomu.kiev.ua)

20 000 грн. -  https://renix.com.ua/scholarship/ (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship@renix.com.ua)

44 000 грн. -  https://www.lumident.kiev.ua/sotsialnaja-programma-scholarship (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship@lumident.kiev.ua)

30 000 грн. -  https://i-fix.ua/education/ ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: admin | Дата: 23.03.2020 | Коментарі (0)

    Балагур Жанна Анатолівна, керівник гуртків Шепетівського міського ЦДЮТ, здобула перемогу (І місце) на обласному етапі конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості 2020» за напрямом «Керівник гуртків художньо-естетичного напряму позашкільної освіти» (вокальний профілі).

    Щиро вітаємо колегу  із перемогою у фаховому конкурсі. Відповідно до положення конкурсу Жанна Анатоліївна представила на  розгляд журі свої педагогічні напрацювання, продемонструвавши високу педагогічну майстерність, професіоналізм, творчість та оригінальність. Пишаємося професійними здобутками Жани Анатоліївни і щиро вітаємо з перемогою. Бажаємо успіхів на Всеукраїнському етапі конкурсу, який проходитиме у м. Києві у березні 2020.

Переглядів: 305 | Додав: admin | Дата: 02.03.2020 | Коментарі (0)

    У Шепетівському міському ЦДЮТ відбулися вибори голови міської ради старшокласників. Учнівське самоврядування усіх  закладів  освіти міста мало можливість подати на голосування кандидатів на посаду голови ради міста. Кандидати презентували свої програми у довільній формі. Після виступів кандидатів, представники шкіл міста мали можливість проголосувати і віддати свій голос. За результатами голосування обрано голову міської ради старшокласників - Пасічника Олександра, учня ЗОШ№4, заступником обрано - Нижнього Івана, учня НВК №1.

Переглядів: 266 | Додав: admin | Дата: 02.03.2020 | Коментарі (0)

    У Будинку освіти відбувся міський турнір юних журналістів. Цьогоріч він проходив у два етапи: І – 19 лютого 2020 року – зустріч-знайомство з учасниками турніру; ІІ етап – 27 лютого 2020 року – командна гра турніру.

   Упродовж двох етапів майбутні медійники демонстрували свої знання основ журналістики і вміння  користуватися професійними методами і прийомами сучасних ЗМІ, прагнення висловлювати й доводити власну думку, аргументовано відстоювати свою точку зору на проблеми, пов’язані з життям школи, міста, України в цілому.

    Своїми враженнями поділилася учасниця турніру Кондратюк Олександра, учениця ЗОШ №4: «Мені здавалося, що ТЮЖ нічим не відрізняється від загальноприйнятих олімпіад. Тепер я розумію, що глибоко помилялася. Турнір – це не просто суха демонстрація наукової інформації, а фейєрія емоцій, командного ентузіазму та запеклої боротьби. Найбільше мені сподобався ІІ етап, було неймовірно цікаво співпрацювати із кожним учасником. Виступи були яскравими, живими та креативними…»

    Члени журі: Коваль А.І., учитель НВК «ЗОШ-гімназія», Костюк Л.С., учитель НВК №3, Гуля О.М., учитель ЗОШ №1, Гурінович Н.С., редактор газети «День за днем» - засвідчили високий рівень підготовки учнівської молоді при виконанні завдань, а також професіоналізм педагогів, які, оптимально використовуючи  власний досвід та можливості позакласної роботи, зробили все можливе, аби озброїти своїх вихованців необхідними знаннями й навичками. Творче змагання стало професійним майданчиком для майбутніх журналістів, дало змогу школярам проявити свої здібності та усвідомлено підійти до вибор ... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: admin | Дата: 02.03.2020 | Коментарі (0)

     25 лютого 2020 року на базі НВК 3 відбувся філологічний стартпап з питання:  "Формування читацької компетентності учнів шляхом впровадження технології вітагенного навчання".  Учителі української мови та літератури поділилися досвідом з цього питання, зокрема продемонстрували буктрейлери, меми, інтелектуальні карти  до творів, хмари слів та презентували авторські твори: есей, поезію. Учасники стартапу мали можливість ознайомитись з  есеєм Галини Пагутяк  "Добрий косар". Педагоги активно висловлювали своє бачення після прочита-ння, жваво обмінювалися враженнями. Кожен учасник отримав добірку матеріалів для використання у своїй роботі та список сайтів, інтернет-ресурсів, які допоможуть учителю впроваджувати вітагенну технологію і формувати читацьку компетентність.

Переглядів: 284 | Додав: admin | Дата: 28.02.2020 | Коментарі (0)

   20 лютого 2020 року на базі Шепетівського ЗДО №12 «Ялинка» відбулось засідання педагогічної майстерні для вчителів початкових класів та  вихователів дошкільних закладів міста за темою: «Діяльнісний підхід в освітньому процесі  2 ланок. Модель уроку у 1 класі та занятті у ЗДО, побудовані на діяльнісному підході».

   Керівник  педагогічної майстерності Кузьмінська Л.Б. акцентувала увагу учасників заходу на особливості діяльнісного підходу під час навчального процесу. Педагоги  мали змогу переглянути відео на тему «Дяльнісний підхід в освітньо – виховному процесі ЗДО №12 «Ялинка»».

   За допомогою майстер-класа  вчителів початкових класів ЗОШ №8 учасники педагогічної майстерні відтворили тематичний тиждень  по використанню діяльного підходу згідно вимог  НУШ. На завершення заходу колеги висловили подяку та обмінялися думками з приводу переглянутих заходів.

Переглядів: 313 | Додав: admin | Дата: 21.02.2020 | Коментарі (0)

    19.02.2020 у Шепетівському ДНЗ №6 «Білочка» відбувся постійно діючий проблемний семінар завідувачів і методистів ЗДО міста з питання «Педагогіка партнерства – якісно новий рівень взаємовідносин між учасниками освітнього процесу». Педагоги  опрацювали питання щодо впровадження сучасних підходів до організації партнерської взаємодії учасників освітнього процесу. Під час проведення інтерактивних форм роботи учасники семінару мали змогу практично  оволодіти питаннями впровадження ідей партнерства у роботі з дітьми, батьками, педагогами.

Переглядів: 266 | Додав: admin | Дата: 21.02.2020 | Коментарі (0)

    18 лютого в м.Хмельницького відбувся заключний тур ІІ(обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Свої наукові дослідження представили 22 старшокласники із НВК№№1,3, НВК «ЗОШ-гімназія», ЗОШ№№1,3,4,6, СЗОШ№2. В гострій конкурентній боротьбі 11 шепетівчан здобули перемогу. Вітаємо учасників конкурсу та їх педагогічних керівників.

І місце

Федорко Андрій, учень НВК№1, секція "Технології програмування", педагогічний керівник Колісецький В.І.

ІІ місце

Слісарчук Катеринка, учениця НВК№1, секція "Історія України", педагогічний керівник Пинда Н.М.

Українець Владислава, учениця СЗОШ№2, секція "Географія та ландшафтознавство", педагогічний керівник Лешкевич В.В.

Богомолов Олег, учень НВК"ЗОШ-гімнація", секція "Хімія", педагогічний керівник Корнієнко А.Е.

... Читати далі »

Переглядів: 339 | Додав: admin | Дата: 18.02.2020 | Коментарі (0)

     Вітаємо Ніверчук Тетяну Петрівну, завідувача шкільною бібліотекою Шепетівської ЗОШ№1 ім.М.Островського - лауреата ІІ(обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека-2020" у номінації "Бібліотека - територія читання".

Переглядів: 255 | Додав: admin | Дата: 18.02.2020 | Коментарі (0)

    14 лютого 2020 року в  Шепетівському ЦДЮТ відбувся  семінар-практикум  для  практичних  психологів та соціальних педагогів ЗДО,ЗЗСО,ЗПО  з проблеми «Рівень сформованості емоційного інтелекту. Як розвинути емоційний інтелект?».

    Рула С.М., практичний психолог  ЦДЮТ,  презентувала основні рівні емоційного інтелекту як наскрізного вміння в освітньому процесі, алгоритми первинного інтерв’ювання та діагностичного спостереження за дитиною, яка має ознаки порушення ЕІ. Під час роботи семінару присутні супервізіювали випадки звернення, на яких констатували порушення розвитку ЕІ особистості, працювали з мапою почуттів, брали участь у практиках ННК «Діалог із собою».

Переглядів: 300 | Додав: admin | Дата: 18.02.2020 | Коментарі (0)

    Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2020», який покликаний виявити учителів-новаторів, здатних випереджати час і закладати нові моделі мислення.

    У конкурсних випробуваннях брали участь педагоги міста: Цимбал Інна Олександрівна, учитель початкових класів НВК№1, Дитина Роман Ігорович, учитель хімії НВК№1, Гурська Оксана Борисівна, учитель образотворчого мистецтва ЗОШ№4, Мороз Людмила Андріївна. учитель історії СШ-інтернату.

   Цимбал Інна Олександрівна - інтелігентна, освічена, толерантна,  ерудована особистість. Має почуття стилю, смаку, міри.  ЇЇ серце завжди відкрите для дітей. Творчий педагог постійно використовує сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи, обираючи оптимальні форми, методи, засоби навчання для організації освітнього процесу на уроці. Запорукою успіху  в конкурсі є креативність, сумлінне ставлення до роботи, ініціативність та наполегливість педагога. На всіх етапах конкурсу вона довела свою фахову майстерність. Як результат плідної праці - І місце в обласному етапі конкурсу «Учитель року - 2020» у номінації «Початкова освіта» і важлива місія участі в подальших випробуваннях на Всеукраїнському етапі конкурсу як переможця та кращої з кращих педагогів початкових класів Хмельниччини.  Щиро вітаємо Інну Олександрівну, розділяємо її радість перемоги та бажаємо натхнення, оптимізму та нових творчих злетів і подальших перемог.

   Гурська Оксана Борисівна -   талановита, креативна, мобільна  особистість, сучасний педагог, який формує  в школярів ціннісні орієнтири, їхнє ставлення до життя і різних його виявів, працює над розвитком в учнів ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: admin | Дата: 14.02.2020 | Коментарі (0)

   11.02.2020 року у Шепетівській ЗОШ№6 відбувся міський семінар для вчителів початкових класів з питання «Розвивальне освітнє середовище як складник педагогічного процесу». Педагоги поглибили знання з даного питання. Використавши метод "Шести капелюхів" Едварда де Боно, вчителі обмінялися досвідом щодо реалізації «Методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу Нової української школи».

Переглядів: 250 | Додав: admin | Дата: 14.02.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz