Середа, 24.04.2024, 16:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Кожна дитина, незалежно від її здібностей, має право на успіх в житті,

на максимальне розкриття власних здібностей,

яке може запропонувати якісна освіта…

Лілія Гриневич

      20 квітня 2017 року в Хмельницькому ОІППО відбувся обласний семінар методистів суспільно-гуманітарних дисциплін з питання «Інформаційно-освітнє середовище як умова налагодження успішної взаємодії з педагогами області для забезпечення реалізації ідей концепції «Нової української школи»». Учасники семінару долучилися до обговорення концепції як ідеології реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році; у практичній частині розглянули формулу «Нової української школи», що складається з 8 базових компонентів:

  • нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.
  • педагогіки, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками.
  • умотивованого учителя, який має свободу творчості й розвивається професійно.
  • орієнтації на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм.
  • наскрізного процесу виховання, який формує цінності.
  • нової структури школи, яка дозволяє добре засвоїти новий зміст і набути компетентності для життя.
  • децентралізації та ефективного управління, що надасть школі реальну автономію.
  • справедливого розподілу публічних коштів, який забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

        Під час секційної роботи метод ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: admin | Дата: 26.04.2017 | Коментарі (0)

    19 квітня у ЗОШ №1 відбулося засідання круглого столу в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Варіативні моделі комп’ютерно-орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу у загальноосвітньому навчальному закладі» за участю Гриб’юк Олени Олександрівни, наукового керівника експерименту, кандидата педагогічних наук, провідного наукового співробітника Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, заступника начальника управління освіти Музики Т.В., завідуючої методкабінетом управління освіти Петрук Г.Г., директора школи Собчук Н.М., методиста управління освіти Громика Т.В. Також учасниками круглого столу були учні, батьки і вчителі - саме ці люди, які будують Нову українську школу.

 

      Віллард Дагет, голова Міжнародного центру лідерства в освіті (ICLE ), писав: "Світ, у якому доведеться жити нашим дітям, змінюється у чотири рази швидше, ніж наша освіта". Тому, на думку учасників круглого столу, школа має бути в авангарді суспільних змін, відповідати викликам сьогодення. Участь в експерименті активізує пізнавальну діяльність школярів, сприятиме їх інтелектуальному розвитку, навчить користуватися отриманими знаннями у процесі науково-дослідної роботи, сформує їх життєві компете ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: admin | Дата: 25.04.2017 | Коментарі (0)

     20 квітня 2017 року відбулася чергова зустріч міжпредметної творчої групи вчителів основ здоров’я за темою «Вплив національного менталітету у формуванні культури здоров’я українців». Вчителі побували у місті Бердичеві, де відвідали навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія-ліцей» №10. Колектив цікаво і яскраво презентував свій заклад. Дякуємо колегам за щирість та гостинність. А також вчителі відвідали музей Джозефа Конрада, що знаходиться на території монастиря Кармелітів, познайомилися з історією міста Бердичева, його пам’ятними і визначними місцями. Зустріч пройшла цікаво та плідно.

МАЛА І ВЕЛИКА БАТЬКІВЩИНА

      Що сприяє розвитку національно-патріотичного виховання: рідна домівка, батьківська мудра порада, традиції та звичаї нашого народу чи повага до символів своєї держави?!! Так, з усього цього виростає патріотизм. Розвитку патріотичного виховання дітей сприяє проведення масових позакласних заходів, а інколи досить почути про одну життєву долю вояка-патріота українця і пробудити у присутніх свідому причетність до цілої історії своєї землі. А сьогодні ми запрошуємо до гостини пам’ять. Саме вона, крізь в ... Читати далі »

Переглядів: 406 | Додав: admin | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

       19 квітня 2017 року у м. Києві в Національній академії педагогічних наук України відбулося засідання круглого столу «Позашкільна освіта: стан, виклики, перспективи» за участю Президента Національної академії педагогічних наук України Кременя В.Г., Віце-прем’єр-міністра України Кириленка В.А., заступника міністра освіти і науки України Хобзея П.К., директора Інституту проблем виховання НАПН України Беха І.Д., начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Середницької А.Д. та науковців НАПН України. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут проблем виховання НАПН України.

        Метою круглого столу став аналіз сучасного стану позашкільної освіти як соціального інституту, який вирішує найбільш важливі завдання освіти і виховання дітей та молоді, а також пошук ефективних шляхів розвитку позашкілля в умовах реформування освітньої галузі України.

       До участі в роботі круглого столу були запрошені директори позашкільних навчальних закладів різних напрямів для обміну досвідом роботи з вирішення актуальних проблем позашкілля. Серед запрошених – Манійчук Т.Л., директор Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, яка презентувала результати науково-методичної співпраці з лабораторією діяльності позашкільних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України з питання «Формування екологічної культури і активної екологічної позиції особистості в умовах позашкільного навчального закладу». Також, відповідно до затвердженої програми на ... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: admin | Дата: 21.04.2017 | Коментарі (0)

       12.04.2017 в ДНЗ №9 «Барвінок» відбулося чергове засідання творчої групи вихователів-методистів з питання «Моніторинг навчальних досягнень дошкільників: діагностичний інструментарій». На засіданні розглянули проблему вивчення рівня сформованості основних компетентностей старших дошкільників, інноваційні підходи у роботі педагогічних працівників щодо здійснення моніторингу якості освіти та апробували методику вивчення рівня сформованості життєвої компетенції дитини за кваліметричною моделлю Г. Єльнікової. Педагоги пересвідчились, що педагогічна діагностика дозволяє вихователям і вихователю-методисту систематично відстежувати (моніторинг) динаміку змін у розвитку дошкільників, допомагає визначати необхідні методи надання їм допомоги за кожною освітньою лінією, а також вносити корективи в освітній процес, як індивідуально для кожної дитини, так і всієї групи в цілому. Таким чином, педагогічна діагностика - це основа для здійснення педагогічного моніторингу в ДНЗ.

Переглядів: 646 | Додав: admin | Дата: 14.04.2017 | Коментарі (0)

КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР між управлінням освіти Шепетівської міської ради та міським комітетом профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2020 роки - kolektivnij_dogovir_na_2017-2012.rar

Переглядів: 451 | Додав: admin | Дата: 12.04.2017 | Коментарі (0)

Вітаємо переможців ІІІ (обласного) етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

У номінації «Література»

Диплом І ступеня –  Іванюк Аліна, учениця 9 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Карнаух М.В.

Диплом ІІІ ступеня - Власюк Юлія, учениця 9 класу СЗОШ №2, учитель Грабовська Т.М.

У номінації «Історія України і державотворення»

Диплом ІІІ ступеня - Сидорова Олександра, учениця 11 класу НВК №3, учитель Оніщук М.В.

     Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення та жаги до перемог!

Переглядів: 407 | Додав: admin | Дата: 11.04.2017 | Коментарі (0)

Диплом ІІ ступеня – Лисюк Ольга, учениця 9 класу ЗОШ №1, учитель Скрипнюк О.В.,

                                Кочергіна Інна, учениця 10 класу НВК №1, учитель Кочергіна Л.М.

Диплом ІІІ ступеня - Слюсар Софія, учениця 11 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Коваль А.І.

Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення та жаги до перемог!

Переглядів: 417 | Додав: admin | Дата: 06.04.2017 | Коментарі (0)

     Лист Хмельницького ОЦНТТУМ від 03.04.2017р. №187 "Про рівень досягнень районів, міст та об’єднаних територіальних громад області з науково-технічного, художньо-естетичного, науково-дослідницького та соціально-реабілітаційного напрямів позашкільної освіти за 2016 рік" - rezultativnist.rar

Переглядів: 601 | Додав: admin | Дата: 05.04.2017 | Коментарі (0)

     У сучасній школі зросла потреба в учителях, які здатні модернізувати зміст своєї діяльності, зокрема, і шляхом використання досягнень науки та перспективного педагогічного досвіду. Саме з метою обміну досвідом з питання «Модернізація навчально-методичної та науково-інформаційної діяльності учителя в умовах переходу на новий зміст біологічної освіти» зустрілись педагоги м. Шепетівки та м. Славути.

     Гостинно запросила до навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, ліцей «Успіх»» його директор Зайонц Інна Миколаївна. Вона ознайомила із інформаційно-навчальним середовищем, пріоритетами освітньої політики закладу, народознавчим музеєм «Берегиня» (дипломантом І Всеукраїнського конкурсу громадських музеїв), музеєм інформації. Кабінет біології цієї школи має все необхідне для проведення уроків за сучасними новітніми технологіями. Вчитель біології ліцею показала чудовий майстер-клас з викладання предмета.

     Закінчився виїзний методичний захід оглядовою екскурсією по м. Славуті. Учителі шкіл міста Шепетівка отримали багато позитивних вражень і збагатили свій педагогічний досвід, почерпнувши багато цікавого, нового, змістовного, духовного.

Переглядів: 493 | Додав: admin | Дата: 05.04.2017 | Коментарі (0)

Переглядів: 452 | Додав: admin | Дата: 03.04.2017 | Коментарі (0)

     Блискуче виступила Софія Слюсар, член наукового товариства учнів Шепетівського навчально-виховного комплексу "ЗОШ-гімназія" на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України що проходив у Києві 28-31 березня 2017 року. Наукова робота написана ученицею під керівництвом Кукліновської Катерини Миколаївни отримала диплом І ступеня та Золоту медаль переможця у секції "Педагогіка".

      Вітаємо з перемогою!

Переглядів: 550 | Додав: admin | Дата: 03.04.2017 | Коментарі (0)

      23.03.2017 року в дошкільному навчальному закладі №11 "Дзвіночок" відбулося засідання творчої лабораторії вихователів-методистів ДНЗ міста з питання «Формування інформаційної культури учасників навчально-виховного процесу». Головно темою засідання було обговорення організаційно - методичного забезпечення інноваційної культури та професіоналізму вихователів в умовах інформаційного освітнього середовища ДНЗ. На початку засідання методист управління освіти Скрипак Н.О. акцентувала увагу на важливість проблеми самоосвіти педагогічного працівника у формуванні власної інформативної компетентності .

       Під час практичної частини засідання вихователь-методист ДНЗ№7 Косовська Т.В. розкрила алгоритм роботи з мультимедійними презентаціями «Prezi.com» в мережі Інтернет. В ході роботи творчої лабораторії активно обговорювали переваги соціальних мереж, використання презентацій в режиме онлайн , хмарних технологій та створення блогу. Кожен з учасників погодився з тим ,що такі сучасні технології необхідно використовувати під час роботи з педагогами , батьками та вихованцями. По завершенню роботи учасники отримали буклети з рекомендаціями щодо впровадження в практику роботи інформаційно-комунікаційних технологій.

Переглядів: 536 | Додав: admin | Дата: 23.03.2017 | Коментарі (0)

     3 березня в Україні стартувала всесвітня кампанія Година Землі від WWF (Всесвітнього фонду природи). Щороку вона об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети. 25 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня. Цього року кампанія прагне привернути увагу українців до нашої природної спадщини та допомогти природним паркам України. На сайті Години Землі створено карту природних об’єктів нашої країни. Люди та організації можуть знайти на ній найближчий заповідник, нацпарк чи інший природний об’єкт, дізнатись про нього більше, відвідати його 25 березня та посильно допомогти. Ті, хто не зможе відвідати парки 25 березня, матимуть можливість допомогти обраному природному об’єкту іншим чином. На онлайн-ресурсах Години Землі та веб-сторінках парків-учасників будуть вказані їхні потреби. Долучитися може кожен – попрацювати волонтером, надати матеріальну чи іншу допомогу. Також кампанію Година Землі 2017 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти та науки України і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України. До Години Землі можуть долучитися люди, уряди, організації і всі бажаючі..

Тільки разом ми можемо змінити світ!

Переглядів: 474 | Додав: admin | Дата: 21.03.2017 | Коментарі (0)

     У бажанні навчатись немає вихідних... 18 березня команда психологічної служби м. Шепетівки стала учасником авторського тренінгу «МЕТОДИ АРТ-ТЕРАПІЇ ТА ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ В КРИЗОВИХ СТАНАХ» - Репнової Татяни Петрівни, кандидата психологічних наук, психолога вищої категорії-методиста, тренера, ведучого спеціаліста з дитячої психології та психотерапії; керівника відділу психологічної реабілітації клініки АПД ВМКЦПР, голови правління громадської організації «Асоціація практичних психологів Одеської області »; «відмінника освіти України».

      Зустріч була максимально насичена, практична цікава та інформативна для психологів. Всі запропоновані арт-терапевтичні практики (робота з глиною, гра Квітчел ,ізо-терапія) мали глибокий терапевтичний та ресурсний характер. В залі панувала то тиша, то хаотичний рух, були сльози і глибоке занурення, медитація і щирий сміх. Лише погода за вікном, яка щохвилини змінювалась, розуміла, що відбувається у залі, де працювала психологічна команда.

Переглядів: 471 | Додав: admin | Дата: 21.03.2017 | Коментарі (0)

      14 березня 2017 р. у дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» відбулося засідання професійної мікрогрупи вихователів ДНЗ міста на тему «Удосконалюємо дикцію та техніку мовлення». На початку засідання завідувач ДНЗ Шахрай Н.В. охарактеризувала особливості мовлення , надала рекомендації щодо вдосконалення професійної мови педагогів. Під час організації заходу вихователь-методист Байдюк С.І. закріпила теоретичні знання вихователів з проблемного питання та провела тренінг «Вправи для розвитку дихання» (за В.Абрамяном).

       У ході роботи мікрогрупи всі учасники були залучені до виконання цікавих арт-вправ , які підготувала практичний психолог Власюк К.М. Вихователі мали змогу переглянути комплексне заняття з дітьми молодого дошкільного віку із використанням кілець Луллія «Весняна подорож на пташине подвір'я», яке презентувала вихователь Давидюк О.М. Завершальним етапом мікрогрупи стало обговорення заняття та підведення підсумків заходу, висловлення власних думок, вражень, побажань.

Переглядів: 641 | Додав: admin | Дата: 20.03.2017 | Коментарі (0)

  "Ми знаємо, хто ми є,

але не знаємо, ким ми можемо бути"

Вільям Шекспір

     03 березня 2017 року на базі МНВК відбувся консультпункт для практичних психологів та соціальних педагогів ЗНЗ та ПНЗ з питання "Профорієнтаційне консультування. Принципи надання психологічної допомоги учасникам НВП з питань самовизначення". У ході заходу було висвітлено теоретичні питання:

1. Професійне консультування, його форми та види.

2. Принципи психологічної допомоги учасникам НВП з питань самовизначення. Діагностичний етап.

3. Допомога дітям у правильному професійному виборі. корекційний етап.

    Під час практичної частини Л.В. Дацюк, практичний психолог НВК №1 продемонструвала профорієнтаційне консультування з використанням метафоричних асоціативних карт "Компас вибору професії". Протягом заходу учасники обмінювалися власним досвідом щодо надання професійної профорієнтаційної консультації для учасників НВП. По завершенню консультпункту усі учасники в переддень жіночого свята отримали сувенір із запахом весни від практичного психолога МНВК Юлії Блінди)

Переглядів: 506 | Додав: admin | Дата: 09.03.2017 | Коментарі (0)

Кобзарю,
знаєш,
нелегка епоха
оцей двадцятий невгомонний вік.
Завихрень - безліч.
Тиші - анітрохи.
А струсам різним утрачаєш лік.
Звичайні норми починають старіти, 
тривожний пошук зводиться в закон, 
коли стоїть історія на старті 
перед ривком в космічний стадіон.
Вона грудьми на фініші розірве 
Чумацький Шлях, мов стрічку золоту. 
І, невагома, у блакитній прірві 
відчує враз вагому самоту. 
І позивні прокотяться луною 
крізь далі неосяжно голубі...
А як же ми,
співці краси земної? 
Чи голоси у нас не заслабі? 
Чи не потонуть у вітрах простору? 
Чи сприймуть велич нової краси?..
Тарас гранітний дивиться суворо:
- А ви гартуйте ваші голоси!
Не пустослів'ям,
пишним та барвистим,
не скаргами,
не белькотом надій,
не криком,
не переспівом на місці,
а заспівом в дорозі нелегкій.
Бо пам'ятайте, що на цій планеті, 
відколи сотворив її пан Бог, 
ще не було епохи для поетів, 
але були поети для епох!

Ліна Костенко

Переглядів: 671 | Додав: admin | Дата: 09.03.2017 | Коментарі (0)

Переглядів: 464 | Додав: admin | Дата: 07.03.2017 | Коментарі (0)

       Професійна майстерність вчителя – це ключовий фактор формування творчої особистості учня. На семінарах педагоги не тільки опановують нові форми організації навчально-виховного процесу, але і отримують практичні навички з оволодіння різними техніками декоративно-вжиткового мистецтва.

       03 березня вчителів трудового навчання запросила на майстер-клас Колотова Олена Володимирівна, керівник гуртка Центру дитячої та юнацької творчості.. Під її керівництвом педагоги опановували техніку мокрого валяння вовни, що широко використовується у виготовленні та оздобленні одягу, аксесуарів та предметів інтер’єру.

      Методист методичного кабінету міськуо Вихівська Галина Броніславівна окреслила коло завдань щодо ефективного формування технологічних компетентностей школярів та доцільного використання творчих завдань на уроках трудового навчання та в позакласній роботі.

      Методичне об’єднання вчителів трудового навчання міста висловлює слова щирої вдячності народному депутату України Роману Мацолі та його представникові у м.Шепетівці Ірині Топчій за підтримку громадсько-соціальної ініціативи та дієву допомогу нашому колезі.

... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: admin | Дата: 06.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz