Четвер, 28.03.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

    Ці слова, що прикрасили сцену НВК №1 стали гаслом цьогорічного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Шепетівського міського наукового товариства. 16 грудня ліцей гостинно відкрив свої двері перед юними науковцями 2017-2018 н.р.

     І етап конкурсу розпочався зі святкового відкриття, яке всіх налаштувало на плідну роботу. З вітальним словом до присутніх звернулися Людмила Іванівна Тихончук, начальник управління освіти, Валентина Миколаївна Гарбарець, директор НВК №1, Галина Броніславівна Вихівська, методист управління освіти та педагогічний організатор міського наукового товариства. Також на святі науки були присутні гості, волонтери Корпусу Миру США Тод Гейбл, Джейсон Джозвіак, Міа Біледьо. Після відкриття члени журі та юні науковці розійшлися по секціях для публічного захисту наукових робіт. Всі учасники конкурсу були налаштовані рішуче, адже майбутнє починається сьогодні і ми є його творцями. Вкінці напруженого дня на урочистому закритті оголосили підсумки наукових змагань і вручили дипломи переможцям та учасникам конкурсу. Вперше в цьому році оргкомітет конкурсу започаткував спеціальну нагороду «За кращий результат на І етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України імені Героя України Миколи Дзявульського». Ця відзнака буде щорічною як данина шани Миколі Степановичу Дзявульському, Герою Небесної Сотні та нашої пам'яті про його жертовний подвиг. Першими її лауреатами стали учні НВК №1 Белінська Анастасія, Бариш Назар, Цвіль Віктор, які перемогли із результатом 99 балів із 100 можливих.

     Переможці І етапу конкурсу-захисту візьмуть участь у другому ( обласному) етапі. Цього року це 21 учень із НВК №№ 1, 3, ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: admin | Дата: 19.12.2017 | Коментарі (0)

     14 грудня 2017року в Шепетівському ДНЗ №5 «Казка» відбувся методично-інтерактивний семінар вихователів ДНЗ міста з питання «Розвиток життєвої компетентності дошкільника як умова зростання гармонійної особистості». Під час проведення заходу за допомогою інтерактивних вправ проаналізовано переваги впровадження оновленої програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля»(2017). Педагогами створено модель «життєвої компетентності» дошкільника за освітніми лініями даної програми. У практичній частині вихователі переглянули інтегровані заняття з формування у дошкільників життєвої компетентності за освітньою лінією «Особистість дитини» у середній групі «Вогонь-добрий, вогонь-злий», вихователь Замулко Р.О., старшій групі «Безпечна подорож», вихователь Хаустова В.С.

Переглядів: 326 | Додав: admin | Дата: 15.12.2017 | Коментарі (0)

     Завершились чергові випробування учасників І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

     Юні науковці виконували контрольні завдання із базової дисципліни відповідно до обраної секції. Предметне журі відзначило високий рівень знань школярів. В суботу 16 грудня відбудеться завершальний етап наукових змагань – публічний захист дослідницьких робіт, який підведе підсумки напруженої роботи учнів та їх педагогічних керівників.

Переглядів: 405 | Додав: admin | Дата: 15.12.2017 | Коментарі (0)

Жоден наставник не повинен забувати, що його найголовніший

обов’язок полягає в привчанні вихованців до розумової праці і

що цей обов’язок більш важливий , ніж передача самого предмета.

К.Д. Ушинський

    12 грудня 2017 року на базі Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ст.. №3 відбулось міське засідання творчої лабораторії вчителів початкових класів та учителів української мови і літератури з проблеми «Особливості взаємодії початкової і середньої школи, створення умов для успішної адаптації п’ятикласників», на якому було розглянуто питання: «Обсяг класних та домашніх завдань і темпи навчальної діяльності, збільшення частки самостійної діяльності учнів».

     У ході семінару присутні вчителі поділитись власним досвідом з питання організації навчальної діяльності під час адаптації учнів при переході з 4-го в 5-й клас. Були озвучені проблеми у поданні навчального матеріалу у початковій та середній школі та намічені шляхи їх вирішення.

     Учасники семінару проаналізували фрагменти уроків з організації самостійної діяльності учнів 4-го і 5-го класів. Педагоги зробили висновок, що під час переходу учнів з класу в клас зростає рівень їх знань і пізнавальні можливості, тому види самостійної роботи поступово ускладнюються. У зв’язку з цим треба також пам’ятати, що самостійна робота – не самоціль, а один із засобів поліпшення всієї навчально-виховної роботи, підготовки учнів до життя, до практичної діяльності.

... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: admin | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

        12 грудня 2017 року в Шепетівському ДНЗ № 10 «Михайлик» відбулось засідання дискусійної студії вихователів-методистів та вихователів ДНЗ міста на тему: «Робота в умовах освітньої реформи «Нова українська школа»». Під час проведення заходу розглядалось питання наступності стандартів початкової та дошкільної освіти в умовах освітньої реформи. Педагогами було проаналізовано вимоги державних стандартів обох освітніх ланок, визначено основні напрямки взаємодії відповідно до Концепції «Нова українська школа». Проведено серію інтерактивних ігор з педагогами, спрямованих на подолання суперечностей, які виникають у взаємодії вихователя ДНЗ та вчителя початкових класів. Практичною частиною заходу стало інтегроване заняття з пріоритетом мовленнєвих та математичних завдань «Вихідний день» у старшій групі, вихователь Гула О.І. та інтерактивна гра «Наповни вазу», вихователь Кацемба В.С.

Переглядів: 358 | Додав: admin | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

БІОЛОГІЯ

8 клас

І місце – Гуменюк Максим, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гудкова Н.П.

ІІ місце – Пересунько Андрій, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гудкова Н.П.,

              Самкова Анастасія, учениця НВК №3, учитель Семенюк В.В.

ІІІ місце – Гурш Вікторія, учениця ЗОШ №1, учитель Дечковська В.О.

9 клас

І місце – Царик Олександра, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гудкова Н.П.

ІІ місце – Лук’янчук Юрій, учень ЗОШ №6, учитель Гоненко А.О.,

               Щука Дарія, учениця НВК №3, учитель Семенюк В.В.,

ІІІ місце – Яржемський Валентин, учень ЗОШ №1, учитель Дечковська В.О.,

               Неручок Діана, учениця ЗОШ №8, учитель Пінчук Т.А.,

               Демчук Віктор, учень НВК №1, учитель Білецька Н.С.

10 клас

І місце – Гурський Андрій, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гудкова Н.П.

ІІ місце – Зінчук Дарія, учениця ЗОШ №3, учитель Черниш В.В.,

               Самчук Вікторія, учениця ЗОШ №6, учитель Пасічник З.В.,

ІІІ місце – Дитинчук Любов, учениця НВК №1, учитель Білецька Н.С.,

               Сергієнко Сергій, учень ЗОШ №1, учитель Дечковська В.О.

... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: admin | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

      В Шепетівці стартував І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Шепетівського міського наукового товариства Малої академії наук України.

     Цього року на конкурс було подано 66 наукових робіт, що підготували школярі загальноосвітніх навчальних закладів, гуртківці центру еколого-натуралістичної творчості та учні міжшкільного навчально-виробничого комбінату під керівництвом досвідчених педагогів. Сьогодні журі знайомилось із доробками юних науковців, оцінюючи дослідницький характер роботи, наукову новизну одержаних результатів, коректність використаних методів дослідження та аргументованість висновків. Завтра учні виконають контрольні завдання із базової дисципліни, підтверджуючи глибину знань необхідних для ведення наукового пошуку, а 16 грудня відбудеться публічний захист наукових робіт. За сумою балів отриманих на кожному із трьох турів випробувань визначаться переможці.

Переглядів: 402 | Додав: admin | Дата: 12.12.2017 | Коментарі (0)

     7 грудня 2017 року в ДНЗ №7 «Дюймовочка» проведено творчу лабораторію з питання «Хмарні освітні технології в роботі ДНЗ» в ході заходу вихователь-методист Варшавська Т.В. розповіла про переваги використання хмарних технологій в управлінській діяльності та поточній щоденній роботі закладу. Також запропонувала впроваджувати та підтримувати хмарний сервіс у діяльності своїх закладів.

    Вихователі-методисти дошкільних закладів міста опрацювали можливості використання хмарних технологій на різних етапах роботи. Найбільш цікавою виявилась практична частина заходу, коли кожний учасник мав змогу приєднатися до мережі інтернет, а саме до онлайн-сервісу Prezi і створити власну унікальну презентацію у привабливому сучасному інтерфейсі з великою кількістю колірних схем та ефектів. За допомогою веб-додатку Google форми педагоги легко та швидко створили анкети для опитування батьків з різноманітних питань, а також зазначили, що анкетування в онлайн сервісі є ефективним методом співпраці з батьківською громадськістю.

    Отже, використання хмарних технологій дозволить нам педагогам, урізноманітнити навчальний процес, зробити його ефективнішим, більш сучасним, що позитивно вплине на мотивацію навчальної діяльності дошкільників.

Переглядів: 471 | Додав: admin | Дата: 11.12.2017 | Коментарі (0)

Диплом І ступеня –

Кочергіна Інна, учениця 11 класу НВК №1, учитель Кочергіна Л.М.

Диплом ІІ ступеня -

Романова Анастасія, учениця 9 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Пипич Н.В.,

Лисюк Ольга, учениця 10 класу ЗОШ №1, учитель Скрипнюк О.В.,

Диплом ІІІ ступеня -

Євтушок Софія, учениця 7 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Пипич Н.В.

Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення та жаги до перемог!

Переглядів: 347 | Додав: admin | Дата: 11.12.2017 | Коментарі (0)

Диплом ІІ ступеня – Водзінська Марія, учениця 5 класу НВК №1, учитель Гуменна Л.С.,

                                 Богомолов Олег, учень 8 класу НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Гук Л.Є.

Диплом ІІІ ступеня – Федорчук Марія, учениця 3 класу ЗОШ №6, учитель Стецюк Н.В.

                                 Дячук Андрій, учень 10 класу ЗОШ№1, учитель Скрипнюк О.В.,

                                 Кочергіна Інна, учениця 11 класу НВК №1, учитель Кочергіна Л.М.

Дякуємо вчителям, які результативно підготували наші юні обдарування! Бажаємо нових злетів, натхнення, жаги до наступних перемог!

Переглядів: 410 | Додав: admin | Дата: 11.12.2017 | Коментарі (0)

МАТЕМАТИКА

6 клас

І місце – Омелянчук Владислав, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Бородій О.П.

ІІ місце – Салова Ольга, учениця СЗОШ №2, учитель Павловська В.В.

ІІІ місце - Березюк Євгеній, учень СЗОШ №2, учитель Чернега С.М.,

              Шабленко Аліна, учениця ЗОШ №3, учитель Ланчук Р.В.,

              Главацький Іван, учень ЗОШ №8, учитель Сирнікова О.О.

7 клас

І місце – Скринник Анастасія, учениця ЗОШ №3, учитель Хім’як Т.М.

ІІ місце – Новіцький Олександр, учень НВК №1, учитель Ребекевша Н.М.,

               Дудар Анатолій, учень ЗОШ №8, учитель Каток Г.І.,

              Червінська Дар’я, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Бородій О.П.

ІІІ місце – Колесник Дарія, учениця СЗОШ №2, учитель Шапаренко Н.М.

8 клас

І місце – Нижній Іван, учень НВК №1, учитель Ребекевша Н.М.

ІІ місце – Будник Марія, учениця СЗОШ №2, учитель Павловська В.В.,

              Габінет Роман, учень НВК №1, учитель Ребекевша Н.М.

ІІІ місце – Саїдова Валерія, учениця ЗОШ №1, учитель Скиба А.В.,

             Манжалій Ярослав, учень ЗОШ №4, учитель Заслонкіна Л.С.

9 клас

І місц ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: admin | Дата: 11.12.2017 | Коментарі (0)

     28 листопада 2017 року на базі Шепетівського навчально-виховного комплексу №1 для шкільних бібліотекарів міста відбувся методичний семінар з питання «Читання і діти: діапазон бібліотечних ідей і можливостей».

   Під час теоретичної частини завідувач бібліотеки НВК №1 Мосійчук С.І. висвітлила впровадження сучасних, креативних інтерактивних методів в читацьке середовище бібліотеки даного закладу. Всі присутні мали змогу переглянути презентацію по цьому питанню.

    В ході роботи присутні поділились своїми здобутками, обмінювались власним досвідом по впровадженню та використанню інноваційних технологій в роботу бібліотеки.

    Наостанок бібліотекарі ознайомились з літературно-методичними новинками по популяризації книги та підвищенню дитячого читання.

Переглядів: 387 | Додав: admin | Дата: 08.12.2017 | Коментарі (0)

      7 грудня 2017р. в Шепетівському НВК№3 відбувся круглий стіл учителів іноземної мови з питання «Активізація комунікативної діяльності учнів у процесі формування граматичної компетенції». У семінарі взяли участь 18 педагоги, які визначили цілі та зміст навчання активної граматики учнів. Розглянули комплекс вправ для формування активних граматичних навичок, а під час практичного блоку педагоги мали змогу спробувати застосувати граматичні структури у реченнях, використовуючи роздатковий матеріал.

      Презентація - prezentacija.ppt

Переглядів: 396 | Додав: admin | Дата: 08.12.2017 | Коментарі (0)

   У роботі V обласної учнівської науково-практичної конференції «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини» взяли участь члени Шепетівського міського наукового товариства учнів Малої академії наук Степанюк Юлія (НВК №1) та Турсунова Дарина (ЗОШ №6).

   Наукове дослідження Юлії з актуальних питань агропромислового комплексу на засадах раціонального природокористування та Дарини присвячене вивченню рослинного світу берегів річки Гуски, яке вони провели під керівництвом вчителів біології: Білецької Н.С.(НВК №1) і Гоненко А.О. (ЗОШ№6) викликало жвавий інтерес аудиторії та дістало схвальну оцінку. Школярки нагороджені дипломами «За кращий виступ».

    Вітаємо юних науковців з їх першим науковим успіхом!

Переглядів: 373 | Додав: admin | Дата: 07.12.2017 | Коментарі (0)

     Ринок праці стрімко змінюється. З розвитком глобальних технологій і постійним прогресом, все більше зростає потреба в нових і перспективних професіях. На зміну старим приходять нові, більш затребувані й цікаві.

    У Шепетівському МНВК відбулася зустріч з класними керівниками 9-х класів шкіл міста в рамках тематичного семінару «Ярмарок професій Шепетівщини». Методист з профорієнтаційної роботи Тетяна Соложенцева у цікавій креативній формі познайомила присутніх з актуальними професіями для випускників 9-го класу, які дуже потрібні на ринку праці України сьогодні, та які з’являться у майбутньому. Представник міськрайонного центру зайнятості Наталія Башинська дала експертну оцінку ринку праці Шепетівського регіону та області в цілому. Елементи тренінгу та практичні завдання від практичного психолога Юлії Панчук внесли в атмосферу зустрічі акценти професійного спрямування та моменти психологічного розвантаження.

Переглядів: 398 | Додав: admin | Дата: 07.12.2017 | Коментарі (0)

     В ЗОШ №8 відбулося засідання творчої групи заступників директорів з виховної роботи з питань виховання національної гідності на тему «Виховання патріота. Чи під силу це новій школі?» Учасники засідання взяли участь у патріотичному квесті «Справжнє - українське», збагативши свій досвід цікавою формою методичної роботи.

Переглядів: 399 | Додав: admin | Дата: 06.12.2017 | Коментарі (0)

Вітаємо учасників природничого конкурсу «КОЛОСОК»!

«КОЛОСОК» - Міжнародний інтерактивний природничий конкурс, який проводиться з метою наукової популяризації та пропедевтики природничих наук серед учнів, підтримки талановитих учнів та ініціативних учителів.

Традиційно школярі Шепетівки є активними учасниками конкурсу. Цієї осені нас 1705.

Всі навчальні заклади отримали безкоштовну підписку на І півріччя 2018 року на журнал «Колосок» та газету «Колосочок».

Бажаємо радості від пізнання науки!

"Колосок" у Шепетівській ЗОШ№4

"Колосок" у Шепетівській ЗОШ№1

Переглядів: 392 | Додав: admin | Дата: 06.12.2017 | Коментарі (0)

ГЕОГРАФІЯ

8 клас

І місце – Михальчук Дмитро, учень СЗОШ №2, учитель Муштин Н.В.

ІІ місце – Заяц Іван, учень ЗОШ №3, учитель Дубенець О.П.,

               Беня Анастасія, учениця НВК №3, учитель Столярчук Г.В.

ІІІ місце – Мартинчук Назарій, учень НВК №3, учитель Столярчук Г.В.

9 клас

І місце – Безверха Дарія, учениця НВК №3, учитель Столярчук Г.В.

ІІ місце – Ловінська Олександра, учениця НВК«ЗОШ-гімназія», учитель Українець О.В.

ІІІ місце – Яржемський Валентин, учень ЗОШ №1, учитель Красова Н.В.

10 клас

І місце – Паєвський Дмитро, учень НВК №1, учитель Горбань Н.К.

ІІ місце - Семенюк Анастасія, учениця СЗОШ №2, учитель Лешкевич В.В.

III місце – Конончук Катерина, учениця НВК №3, учитель Слободенюк І.М.

11 клас

І місце – Степанюк Аліна, учениця НВК №3, учитель Столярчук Г.В.

ІІ місце – Захуцька Дар’я, учениця СЗОШ №2, учитель Лешкевич В.В.

ІІІ місце – Бушинська Вікторія, у ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Додав: admin | Дата: 30.11.2017 | Коментарі (0)

    22.11.2017 року  в Шепетівському  ДНЗ№11 «Дзвіночок» відбулося засідання  усного журналу  вихователів-методистів та вихователів  міста з питання  «Гра як основний вид діяльності дошкільника». На початку  засідання  методист управління освіти  Скрипак Н.О.  акцентувала увагу на тому, що питання ігрової діяльності залишається невичерпним , сучасним  та актуальним. Вказала на потребу  переоцінки поглядів вихователів на розвивально-ігрове середовище.

    Завідувач дошкільним закладом Шахрай  Н.В.  нагадала   присутнім педагогам зміст  нормативної бази щодо організації  ігрової діяльності  та завдання БКДО як складової педагогічного процесу. Все засідання пройшло  у вигляді інтерактивної гри «Прес - конференція», що дало змогу більш детальніше розглянути  походження гри, її історичний аспект розвитку, вимоги до ігрового матеріалу ,виділити сучасні підходи до класифікації та типізації ігор дошкільників. Учасники заходу  активно  взяли  участь у  майстер-класі під керівництвом вихователя ДНЗ№11 «Дзвіночок» Нідзельської С.В.  Вона  продемонстрували свої вміння щодо виготовлення  цікавих  іграшок  з підручного матеріалу.

     З  методичними рекомендаціями щодо розвитку, естетики, практичності, дидактичної спрямованості ігрової діяльності  виступила Байдюк С.І. вихователь – методист закладу. Після обговорення, вихователь ДНЗ№11 «Дзвіночок» Войтович А.С., презентувала  інноваційні ігрові технології та виставку нестандартного ігрового  обладнання.

... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: admin | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

    На базі дошкільного навчального закладу №12 «Ялинка» 15 листопада 2017 року відбулось четверте заняття методичної панорами «Впровадження основ соціальної та фінансової грамотності в освітній процес закладу дошкільної освіти» за участю методистів науково-методичного центру дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО. 
    Роботу панорами розпочала Каратаєва М.І., методист дошкільної освіти Хмельницького ОІППО, презентувавши введення та огляд теми. 
       Учасників зібрання привітала Тихончук Л.І., начальник управління освіти Шепетівської міської ради, яка представила експрес - портрет дошкілля м.Шепетівки.
       Під час практичного блоку педагоги дошкільного навчального закладу ділились з колегами своїми напрацюваннями: показали роботу з дітьми різних вікових категорій, що проходить в рамках Міжнародного проекту "Афлатот" (вихователі Кононенко Т.М., Кісєльова І.Ф., Каток І.В., Кас’ян К.А.).
       У методичному блоці висвітили роботу проекту Микитюк Т.М., завідувач, Лучко Л.Б., вихователь - методист, Карфута В.В., вихователь та Скрипак Н.О., методист методичного кабінету управління освіти Шепетівської міської ради.
       Завершилась методична панорама рефлексійною бесідою Дарченко Л.Г., методиста дошкільної освіти Хмельницького ОІППО, з питань впровадження соціальної та фінансової освіти дітей у навчально-виховний процес, де учасники висловили свої думки.

... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: admin | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz