Субота, 20.04.2024, 09:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

    15 листопада з учителями географії та біології, керівниками гуртків природничого спрямування навчальних закладів міста методист Київського Національного еколого-натуралістичного центру Федоренко Н.М. провела навчальний тренінг. Наталія Миколаївна тренер Міжнародної програми GLOBE ознайомила педагогів із системою глобального вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля, що впроваджується в усьому світі. Під її керівництвом вчителі навчилися користуватись міжнародним веб-сайтом програми GLOBE. Були презентовані методики дослідження навколишнього середовища, фенологічних та атмосферних спостережень, міжнародні протоколи за програмою.

    Робота в GLOBE відкриває перед кожним навчальним закладом можливості налагодження міжнародної співробітництва з освітянами та школярами. Співпраця з Київським НЕНЦ стала можливою завдяки долученню методичного кабінету управління освіти до участі в регіональних тренінгах спостереження за довкіллям. Дякуємо директору НВК №1 Гарбарець В.М. за створення комфортного навчального середовища для проведення заходу.

    Методичні рекомендації щодо впровадження програми GLOBE - https://drive.google.com/drive/folders/1-Q4hFbnQq1qUfxyoABz3BLjdMgK53K8x?usp=sharing 

... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: admin | Дата: 16.11.2018 | Коментарі (0)

    13.11.2018 року у спортивній залі НВК№1 завершились змагання з баскетболу серед юнаків закладів загальної середньої освіти міста. Перемогу у запеклій боротьбі здобули учні ЗОШ№8, які посіли І місце, ІІ місце за командою учнів НВК№1, ІІІ місце – НВК№3.

    Переможці змагань нагороджені грамотами управління освіти Шепетівської міської ради.

Переглядів: 348 | Додав: admin | Дата: 15.11.2018 | Коментарі (0)

МАТЕМАТИКА

6 клас

І місце – Міськов Богдаг, учень ЗОШ №1, учитель Кутова Т.В.

               Смолінський Артем, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Бородій О.П.

ІІ місце – Зуєва Марія,  учениця СЗОШ №2, учитель Шапаренко Н.М.,

                 Юзькова Валерія, учениця НВК №3, учитель Власенко І.А.,

ІІІ місце – Ліпініна Яніна, учениця НВК №1, учитель Ребекевша Н.М.,

                 Лукашук Олександра, учениця ЗОШ №8, учитель Каток Г.І.

7 клас

І місце – Омелянчук Владислав, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Бородій О.П.

ІІ місце – Главацький Іван, учень ЗОШ №8, учитель Сирнікова О.О.,

ІІІ місце – Калінський Олександр, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Мойсеєнко С.О.,

                Салова Ольга, учениця СЗОШ №2, учитель Чернега С.М.

8 клас

І місце – Новіцький Олександр, учень НВК №1, учитель Кирилюк Л.В.

ІІ місце – Павлюк Назар, учень НВК №3, учитель Кикоть В.М.,

ІІІ місце – Біскуп Софія, учениця НВК №3, учитель Власенко І.А.,

                 Самков Володимир, учень ЗОШ №6, учитель Павліщук К.П.,

   &n ... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: admin | Дата: 13.11.2018 | Коментарі (0)

    7 листопада в ЗДО №10 «Михайлик» відбувся майстер-клас музичного керівника закладу Пушкарук Вікторії Михайлівни на тему: «Робота з дітьми дошкільного віку в інструментальному жанрі». Метою заходу було визначення ролі інструментального жанру  у формуванні музичних здібностей дошкільника, знайомство з нетрадиційними методиками навчання дітей музикуванню, ознайомлення з перлинами педагогічної майстерності Пушкарук В.М. щодо роботи з дітьми в інструментальному жанрі.

     Пушкарук В.М. в творчій, невимушеній атмосфері  поділилась з колегами своїми надбання  щодо використання системи Ш. Судзукі,  Орф-педагогіки, методики Т.Єрмоліної «Райдужна музика», методики «Body Percussion».

   Прекрасні виконавські здібності  в інструментальному жанрі продемонстрували вихованці старших груп закладу (мелодія «Музика води» у виконанні дитячого ансамблю шумових інструментів), вразила точністю виконання за партитурою гра дітей на діатонічних дзвіночках (авторська казка «У країні Чарівних перетворень»). Для музичних керівників ЗДО міста було проведено практикум з виготовлення шумових музичних інструментів за методикою К.Орфа.

Переглядів: 449 | Додав: admin | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

     06 листопада відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» в м. Хмельницькому проведено обласний конкурс з біології та екології. Учениця 10 класу НВК№3 Щука Дарія виборола ІІ місце з науковим дослідженням «Біоіндикаційні властивості Горобини звичайної як об’єкта урбоекосистеми» (педагогічний керівник роботи Семенюк В.В., учитель біології НВК№3). А робота учня 10 класу ЗОШ№6 Лук’янчука Юрія на тему «Вивчення впливу засмічення побутовими відходами на флору берегів річки Гуски на території  міста Шепетівки», яку він підготував під керівництвом учителя біології Гоненко А.О. здобула ІІІ місце.

    Вітаємо юних науковців та їх наставників з перемогою!

Переглядів: 769 | Додав: admin | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

    1 листопада 2018 року в приміщенні Нетішинського закладу загальної середньої освіти відбулася зустріч-семінар із Олександром Авраменком, відомим мовознавцем та автором численних методичних розробок. У заході взяли участь вчителі-філологи із закладів ЗСО міста.

    Олександр Миколайович провів майстер-клас з культури мовлення, розповів про проблеми вивчення української мови в школі та те, які ризики можуть виникнути під час складання учнями ЗНО та ДПА. Мовознавець дав колегам методичні поради щодо того, як наблизити уроки мови та літератури до реалій повсякденного життя, зацікавити школярів вивченням сучасної української літературної мови, а також наголосив, що навчати спілкуватися чистою українською мову та пропагувати таке спілкування потрібно не лише в рамках освітнього процесу, а й поза межами школи щодня і щохвилини: «Українська мова — це душа народу та невід’ємна частина нашого життя. Зневажати рідну мову — це все одно, що відцуратися від Батьківщини. Відомо, до чого призводить спаплюження та зневага рідної мови. Це деградація та цілковитий занепад».

    Творча зустріч дала можливість зрозуміти власні помилки та побачити прогалини в знаннях з української. Дуже слушно сьогодні зазначив Олександр Авраменко, що «тільки свідома людина не просто бачить помилки в мові, а й працює над їх виправленням».

Переглядів: 308 | Додав: admin | Дата: 02.11.2018 | Коментарі (0)

    З 29 жовтня по 01 листопада 2018 р. в м.Шепетівка проходив заключний етап очної сесії вчителів 1 класів НУШ 2018-2019 н.р. Педагоги творчо, креативно підійшли до опрацювання континууму через дискусію з позиції дитини, учителя, батька, держави, порівнювали традиційне та інтегроване навчання. Важливе місце в обговоренні питання відведено для здійснення діяльнісного підходу до навчання через технологію критичного мислення та забезпечення різних видів інтеграції в шкільному навчанні. Крім того, з розумінням педагоги віднеслися до формувального оцінювання як інструмента побудови індивідуальної траєкторії навчання. Жваво та зі схвальними відгуками опрацювали наказ МОН України №924 від 20.08.2018р. «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 1 класу в НУШ». Педагоги переконані, що не конкуренція, а співпраця в педагогічних спільнотах є основою успіху під час проведення реформ: «Ми НУШ з тобою, і вже любимо тебе!».

... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: admin | Дата: 02.11.2018 | Коментарі (0)

     Насичено та змістовно пройшла третя очна сесія вчителів 1 класів НУШ 2018-2019 н.р. у м.Шепетівка. Під керівництвом методиста-тренера Кузмінської Л.В. педагоги опрацювали закладені Концепцією НУШ ідеї та інструменти педагогіки партнерства, створювали проекти, обмінювалися думками щодо організації освітнього середовища та процесу навчання першокласників НУШ.

    Вагоме місце серед розглянутих питань відводилося інклюзивній освіті та особливостям організації освітнього процесу з дітьми з особливими освітніми потребами. Крім того, педагоги творчо підійшли до проблем так званого покоління «Z»,  з його дітьми, як їх ще називають діти-центеліали, або цифрові діти. Ми вже працюємо з поколінням «Z», а поглибивши знання, обмінявшись думками щодо таких здобувачів освіти, ми віримо, що НУШ – це та школа, яка нам потрібна.

... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: admin | Дата: 02.11.2018 | Коментарі (0)

    31 жовтня відбувся методичний міст між вчителями трудового навчання закладів загальної середньої  та позашкільної освіти Шепетівки та викладачами гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького національного університету. У колі дружньої співпраці педагоги обговорили концептуальні засади технологічної освіти і виховання учнівської молоді у системі школа-вищий навчальний заклад.

     Андрощук Ігор Петрович – кандидат педагогічних наук та Герніченко Іван Іванович -кандидат педагогічних наук, доценти кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва поділились досвідом написання навчальної літератури та особливостями створення і відтворення презентації. А далі, у навчальних майстернях університету шепетівські педагоги під керівництвом викладачів ХНУ опановували на практиці нові  технологічні процеси.

     Завершилась зустріч освітян екскурсією в музей  Хмельницького національного університету.

Переглядів: 368 | Додав: admin | Дата: 01.11.2018 | Коментарі (0)

    В Івано-Франківську розпочалась реєстрація на хакатон для вчителів. В рамках ініціативи ДівчатаSTEM вчителів STEM-предметів запрошують взяти участь у ІІ Всеукраїнському Хакатоні для вчителів “STEM: гендерночутливий підхід до навчання у школі”.

    Зустріч відбудеться 9-11 листопада на базі Наукового містечка «Нова енергія». STEM-предмети – це фізика, хімія, математика, інформатика, біологія, технології, робототехніка, астрономія та географія. Саме вчителі вперше знайомлять школярів та школярок зі світом STEM-дисциплін і здатні заохотити їх обирати інженерні та технічні спеціальності у майбутньому. Дівчата і хлопці мають рівні можливості в опануванні STEM-дисциплін та професій, і тут не має бути жодних гендерних стереотипів. “Якщо Ви викладаєте у школі або позашкільному закладі один зі STEM-напрямів, обожнюєте свій предмет і мрієте, щоб більше хлопців та дівчат вступали на технічні спеціальності, тоді – реєструйтесь до участі у Хакатоні. Можливо, саме Ви станете автором унікальних освітніх рішень для України та виграєте гроші на реалізацію своїх проектів”, – пишуть організатори.

    Призовий фонд для 1, 2 та 3 місць становить 25000 грн, 15000 грн та 10000 грн відповідно. Організатори оплачують проїзд, проживання та харчування протягом події. А також обіцяють круту локацію, неймовірних спікерів, менторів та цінні призи, в тому числі і призовий фонд Хакатону, можливість відвідати Тесла Енерджі Шоу та Наукове вогняне шоу Алхімія у Науковому містечку. До участі запрошуються вчителі STEM-предметів (учасники попереднього Хакатону не можкть реєструватись). Для участі потрібно:

  1. Зареєструватися особисто до 2 лис ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: admin | Дата: 30.10.2018 | Коментарі (0)

   З 16 по 19 жовтня 2018 року в місті Києві проходив національний етап міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів IntelISEF-2019: «POLYTECOУкраїна 2018/2019». На ньому юні дослідники мали змогу продемонструвати свої наукові дослідження, проекти, винаходи. Призерами від міста стали:

     Щука Дарія та Васелишина Аліна, здобувачі освіти Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа I-III ступенів імені Н. Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою», тема проекту: «Дослідження ефекту Герца-Квінке» (керівник: Самсоненко Сергій Савич, вчитель фізики Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа I-III ступенів імені Н. Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою») - ІІІ місце в категорії «Фізика та астрономія».

      Паєвський Дмитро, здобувач освіти Шепетівського навчально-виховного комплексу№1 у складі: «Загальноосвітня школа I-II та ліцей імені Героя України М. Дзявульського», тема проекту: «Визначення власних частот коливань твердих тіл методом акустичного резонансу» (керівник: Ободянський Володимир Васильович, вчитель фізики Шепетівського навчально-виховного комплексу №1 у складі: «Загальноосвітня школа I-II та ліцей імені Героя України М. Дзявульського») - ІV місце в категорії «Інженерія».

    Вітаємо учнів та дякуємо педагогам за результативну підготовку вихованців!

... Читати далі »

Переглядів: 332 | Додав: admin | Дата: 30.10.2018 | Коментарі (0)

5 клас

І місце – Прімович Яна, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель  Касянчук В.І.,

ІІ місце – Петренко Діана, учениця ЗОШ №1, учитель Васик М.В.,

                Морозюк Яна, учениця НВК №3, учитель Пашинська Л.П.,

ІІІ місце – Голосієнко Ілля, учень СЗОШ №2, учитель Короташ Т.В.,

                Капелюх Поліна, учениця ЗОШ №8, учитель Братащук Г.П.

6 клас

І місце – Водзінська Марія, учениця НВК №1, учитель Гуменна Л.С.,

ІІ місце – Фурман Катерина, учениця СШ-інтернату, учитель Самсонюк О.М.,

                Дащицька Каріна, учениця ЗОШ №1, учитель Васик М.В.

ІІІ місце – Лукашук Олександра, учениця ЗОШ №8, учитель Братащук Г.П.,

               Смолінський Артем, учень НВК «ЗОШ-гімназія», учитель Коваль А.І.

7 клас

І місце – Свердлюк Діана, учениця НВК №3, учитель Данильченко Н.В.,

ІІ місце – Охремчук Олександр, учень НВК №1, учитель Ольшанська О.В.,

ІІІ місце – Колосович Валерія, учениця НВК «ЗОШ-гімназія», учитель  Пипич Н.В.

                 Гончарова Еліна, учениця ЗОШ №4, учитель Соколюк Ю.П.,

      ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: admin | Дата: 29.10.2018 | Коментарі (0)

Наше завдання не в тому, щоб зробити себе необхідними нашим дітям, а навпаки, у тому,

щоб допомогти їм навчитися, по можливості скоріше, обходитися без нас.

(К.О.Конраді)

     25  жовтня 2018 року в Шепетівській СЗОШ№2 відбувся консультпункт практичних психологів та соціальних педагогів з питання «Успішна адаптація-запорука гармонійного розвитку дитини. Особливості роботи соціальних педагогів з дітьми, що потрапили в нові умови навчання». Форма проведення теоретичної частини – воркшоп.

     В ході семінару були обговорені актуальні проблеми адаптаційного процесу учнів 1,5,10-х класів та вироблені рекомендації щодо шляхів подолання дезадаптаційних процесів. Консультпункт пройшов у доброзичливій атмосфері, де всі учасники ділилися досвідом  та отримали практичні знання щодо організації та проведення ПМПК.

Переглядів: 330 | Додав: admin | Дата: 29.10.2018 | Коментарі (0)

    Як зберегти унікальний матеріал для сучасників і нащадків, як використовувати підсумок пошукової діяльності для формування знань, умінь, ціннісних орієнтацій, як на основі його розвивати творчі здібності учнів, виховувати в них повагу до культури та історії рідного краю? Ми вважаємо, що гідним місцем зберігання, використання, популяризації, експонування, вивчення підсумків пошукової, краєзнавчої діяльності є саме  шкільний музей.

   Якими є  музеї закладів освіти сьогодні? Що означає шалений попит на музеї в сучасних суспільствах? Як нові і оновлені музеї працюють з минулим? І який вплив вони мають на формування наших уявлень про себе, про наше минуле, сьогодення та майбутнє? На ці та інші запитання дали відповідь керівники шкільних музеїв м.Шепетівки на обласному семінарі 25.10.2018 року.

    Обласний семінар з музейної педагогіки довів,що кожен заклад освіти міста має своє неповторне обличчя. 28 представників міст, районів, громад відвідали наші шкільні музеї і познайомились із цікавими формами виховної роботи. Ми приємно вразили гостей.

Переглядів: 326 | Додав: admin | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0)

     25 жовтня 2018 року у Шепетівському ДНЗ № 7 «Дюймовочка» відбувся адресний семінар вихователів-методистів та вихователів ЗДО з питання «Впровадження інтегрованого підходу в художньо-творчій діяльності старшого дошкільника» .

      Педагоги закладу  Замурняк Т.В та Панасюк Я.О., розкрили питання, щодо організації художньо-творчої діяльності дітей дошкільного віку, її вплив на всебічний розвиток особистості у реалізації наступності дошкільної та початкової освіти., а  також  наголосили про вимоги Державного стандарту .

      Завідувач Вакалюк Н.В. поділилися досвідом з колегами щодо створення умов для реалізації творчого потенціалу дошкільнят у різноманітних формах у закладі . Гості мали нагоду насолодитись виступом гуртка « Театральні барви» переглянувши драматизацію авторської казки «Колобок на новий лад» ( керівник Струтинська Т.А.),  виступом гуртка  « Дзвоники»( керівник Гучинська Т.Л.), чудовим танком «Леді-вихователь» у виконанні вихователів ЗДО. Практичний –психолог Рибак Л.О. провела міні-тренінг «Креативний педагог-інноватор освітнього процесу у сучасному ЗДО».

Переглядів: 345 | Додав: admin | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0)

    18-19 жовтня 2018 року завершився ІІ етап очних курсів вчителів 1-х класів НУШ 2019-2020 н.р. Педагоги через тренінгові заняття опрацювали Державний стандарт початкової освіти, а саме: принципи ДС, зміст початкової освіти через відповідні освітні галузі, а також поділ здобуття початкової освіти через 2 цикли, що передбачає організацію освітнього процесу із застосуванням діяльнісного підходу на інтегровано-предметній основі з переважанням ігрових методів у 1-му циклі (1-2 класи) та інтегровано-предметній основі (3-4 класи). Педагоги, з огляду Концепції НУШ та ДС, обговорили роль учителя у формуванні психічно безпечного середовища та створення центрів освітніх осередків в класних кімнатах, що належать учням. Працюючи в групах, створювали проекти класних кімнат з наявними в них навчальними центрами та можливу організацію навчально-виховного процесу з використанням освітнього середовища у здобутті початкової освіти. Для обміну роботи в групах, використовували вправи: «Кластер», «Картинна галерея», «Модель», «Чарівний глечик». Крім того, педагоги порівняли організацію навчально-виховного процесу минулого століття та НУШ. Використовуючи вправу «ТОП-10 професій», обговорили що буде робити людина таких нових професій, що уже з’являються на початку ХХІ століття, як наномедики, торгівці внутрішніми органами, флеш-хірурги, геноагрономи, соціальні роботопрацівники, поліцейські, космічні архітектори, торгівці погодою, мережеві охоронці-секретарі, стилісти для Юзера тощо. Висновок робіть самі: чи потрібна НУШ?

... Читати далі »

Переглядів: 367 | Додав: admin | Дата: 23.10.2018 | Коментарі (0)

     17 жовтня  в ЗДО №5 «Казка» відбувся усний журнал  вихователів-методистів та вихователів  міста   з питання «Ресурс мистецтва в патріотичному вихованні дошкільників».

     Завідувач Нерубайська О.П. розкрила сучасний погляд на патріотичне виховання дошкільників,  наголосила на одному з основних завдань дошкільної освіти – виховання в дітей шанобливого ставлення до родини, Батьківщини, поваги до народних традицій та звичаїв, рідної та державної мови.  

      Вихователь – методист ЗДО №7 «Дюймовочка» Варшавська Т.В. акцентувала увагу педагогів на  завдання освітньої лінії «Дитина у світі культури: «Світ мистецтва». Вихователь-методист Мамчур Н.П.  та музичний керівник Біла Л.В.   поділилися досвідом роботи  з  патріотичного виховання дошкільників засобами образотворчого та музичного мистецтва.  

      В практичній частині заходу педагоги ЗДО обмінялися досвідом роботи з питання «Мистецькі родзинки мого ЗДО»,  переглянули майстер-клас народного умільця В. Сміховського  з виготовлення гончарних виробів.

      Семінар закінчився переглядом музичного дозвілля  «Свято Покрови» в старшій групі (музичний керівник Біла Л.В.,  вихователі  Замулко Р.О., Остапчук І.А.).

... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: admin | Дата: 23.10.2018 | Коментарі (0)

    18 жовтня у НВК №1 відбулося засідання мовленнєвого семінару вчителів іноземної  мови початкових класів, які викладають у 1-х класах НУШ,  з питання "Нові аспекти навчання іноземної мови в умовах реалізації Концепції Нової української школи".

    Керівник семінару Сікачова М.А., учитель НВК №1, наголосила на новинках навчально-методичного забезпечення перших класів з англійської мови. Сідлецька М.Б., учитель НВК №1, закцентувала увагу на ролі вмінь та навичок у розвитку школяра ХХІ століття. Учасники семінару переглянули відеофрагменти уроків із використанням нових методів та прийомів навчання лексики в початковій школі. Досвідом своєї діяльності з педагогами міста ділилися вчителі закладу: Гев’як О.В., Костік М.В..

    По завершенню роботи педагоги обговорили найактуальніші проблеми, що виникають у  роботі вчителя іноземної мови.

Переглядів: 337 | Додав: admin | Дата: 19.10.2018 | Коментарі (0)

    16 жовтня 2018 року в ЗОШ №1 під керівництвом зав.методкабінету Петрук Г.Г. та методиста Кузмінської Л.В. проведено спільне засідання методичної майстерні вчителів-логопедів та вчителів 1-х класів НУШ з питання "Розвиток мовлення і корекція звукопорушень у першокласників із використанням логоритміки та логопедичних вправ". Система спільної роботи вчителя-логопеда та педагога». Вчитель-логопед Балаховцева Т.А. ознайомила присутніх з викликами часу, які постали перед школою через збільшення кількості дітей-логопатів та чинниками якості подолання логопатичних проявів. Вчителі-логопеди Комарніцька І.З., Колесник Ю.М. та Калюжна Л.М. поділились досвідом роботи з використання логоритміки при роботі з такими дітьми. Музичний керівник ЗОШ №1 Артемчук Д.Д. провела майстер-клас з використання логоритмічних рухів на уроках музики в 1 класі. Вчителі 1-х класів Каялайнєн О.В., Дідик Ю.В., Губкевич Т.С. запропонували присутнім можливість використання логоритмічних ігор та вправ на уроках. Всі учасники поглибили знання з даного питання.

Переглядів: 343 | Додав: admin | Дата: 18.10.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz