Четвер, 25.04.2024, 16:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

    05 березня 2019 року в Будинку освіти відбувся міський етап ХV Всеукраїнського турніру юних журналістів. Упродовж двох раундів майбутні медійники демонстрували свої знання основ журналістики і вміння користуватися професійними методами і прийомами сучасних ЗМІ, прагнення висловлювати й доводити власну думку, аргументовано відстоювати свою точку зору на проблеми, пов’язані з життям школи, міста, України в цілому.

    Своїми враженнями поділилася призер турніру Кухарчук Анна, учениця НВК №1: «Мені здавалося, що ТЮЖ нічим не відрізняється від загальноприйнятих олімпіад. Тепер я розумію, що глибоко помилялася. Турнір – це не просто суха демонстрація наукової інформації, а фейєрія емоцій, командного ентузіазму та запеклої боротьби. Найбільше мені сподобався ІІ раунд «Дебати по-журналістськи». Було неймовірно цікаво співпрацювати із кожним учасником. Виступи були яскравими, живими та креативними. …»

    Підсумки турніру засвідчили високий рівень підготовки учнівської молоді при виконанні завдань, а також професіоналізм педагогів, які, оптимально використовуючи власний досвід та можливості позакласної роботи, зробили все можливе, аби озброїти своїх вихованців необхідними знаннями й навичками. На думку організаторів, творче змагання стало професійним майданчиком для майбутніх журналістів, дало змогу школярам проявити свої здібності та усвідомлено підійти до вибору майбутньої професії.

Вітаємо переможців  міського турніру юних журналістів –

команду «Шерлок Холмс»:

... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: admin | Дата: 13.03.2019 | Коментарі (0)

Шановні, дорогі жінки – працівники освітніх закладів міста, ветерани педагогічної праці !!!

    Прийміть сердечні вітання з нагоди чудового весняного свята, яке приходить з ледь відчутним весняним подихом, уквітчане ніжними весняними квітами, зігріте першими теплими променями сонця – з Міжнародним Днем прав жінок і миру 8 Березня !

    Цей день символізує в світі ніжність і красу, адже усе найдорожче, що є у житті – щастя, кохання, радість, надія, пов’язане з Жінкою – берегинею роду людського. Виконуючи свою високу місію, ви достойно і гордо несете це високе звання! І в освітній галузі, яка представлена переважною більшістю жінок, без вас, шановні, не було б стільки світла, любові і тепла. Ви наповнюєте щоденні робочі будні яскравими фарбами своєї творчості, спонукаєте для шляхетних вчинків і добрих справ своїх учнів і вихованців.

   То ж нехай не тільки в цей святковий день, а й завжди, вас цінують і люблять, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог. Міцного вам здоров’я, жіночого щастя, благополуччя і добра!

 З повагою начальник управління освіти виконкому Шепетівської міської ради      Л.І. Тихончук,

             завідувач методичним кабінетом                                              Г.Г.Петрук

... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: admin | Дата: 07.03.2019 | Коментарі (0)

   01.03.2019 у НВК№1 відбулась міська Спартакіада допризовної молоді, присвячена Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. У змаганнях брали участь 50 учасників із десяти закладів загальної середньої освіти, запрошені 6 учасників бойових дій із Шепетівської спілки Афганістану. Переможцями Спартакіади у загальному заліку стали учні НВК№1, ІІ - місце команда СЗОШ№2, ІІІ – НВК№3.

     Команди переможці та призери змагань у загальнокомандному заліку нагороджені кубками  і грамотами , а учасники змагань в особистому заліку нагороджені медалями та грамотами Шепетівської спілки ветеранів Афганістану.

Переглядів: 365 | Додав: admin | Дата: 04.03.2019 | Коментарі (0)

    26 лютого 2019 року у НВК «ЗОШ-гімназія» відбулося засідання дидактичної майстерні вчителів української мови та літератури міста. Педагоги школи-гімназії поділилися зі своїми колегами досвідом роботи щодо запровадження в освітній процес модернізовані форми роботи підготовки випускників 9-х, 11-х класів до ДПА, ЗНО.

   Зустріч пройшла творчо та результативно. В учителів була можливість відчути себе в ролі своїх вихованців, попрацювати над розв'язанням тестів та завдань підвищеного рівня складності. Утому та напруженість допоміг зняти тренінг, підготовлений соціально-психологічною службою закладу. Наприкінці засідання учасники дидактичної майстерні отримали добірки матеріалів щодо запровадження нововведень у своїх закладах освіти.

Переглядів: 340 | Додав: admin | Дата: 04.03.2019 | Коментарі (0)

      26 і 28 лютого 2019 року в НВК №1  відбувся Чемпіонат міста з баскетболу 3х3 серед юнаків та дівчат, присвячений 75-ій річниці визволення міста Шепетівки від фашистських загарбників. У змаганнях брали участь команди із десяти закладів загальної середньої освіти у кількості 112 учасників. Керівництво змаганнями здійснювалось управлінням у справа сім’ї, молоді та спору Шепетівської міської ради.

      Переможцями та призерами змагань стали:

  • (серед юнаків) молодша група  1- місце НВК№1, ІІ – місце ЗОШ№3, ІІІ – місце ЗОШ№8;
  • (серед юнаків) старша група І – місце НВК№1, ІІ – місце НВК№3, ІІІ – місце ЗОШ№8;
  • (серед дівчат) молодша група  І – місце НВК№1, ІІ – місце ЗОШ№3, ІІІ – місце ЗОШ№8;
  • (серед дівчат) старша група І – місце НВК№1, ІІ – місце ЗОШ№3, ІІІ – місце СЗОШ№2.

      Команди – призери  нагороджені грамотами та  медалями управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: admin | Дата: 01.03.2019 | Коментарі (0)

     27 лютого 2019 року у ЗОШ 1 відбувся обласний семінар з чирлідингу. Учасників семінару привітав голова чирлідингу і чирспорту України Боляк Андрій Анатолійович. Він наголосив, що сьогоднішня "молодь Z" потребує нових форм саморозвитку. І саме чирлідинг є таким видом спорту. Гостей семінару привітала команда дівчат-чирлідерів ЗОШ 1 із новою програмою. Тренер сьогоднішнього тренінгу Олексій Юрійович Шуляков разом із Боляком Андрієм Анатолійовичем показали базові рухи, станти, піраміди, акробатичні елементи. Учасники семінару отримали  сертифікати  про підвищення кваліфікації з освоєння нового спортивного напрямку та позитивні емоції. Щиро дякуємо спонсору заходу -  офіційному дистриб'ютору  #ТМ_Рудь Волоткевичу Ігорю Васильовичу - за підтримку чирлідерів ЗОШ№1.

          

           

         

Переглядів: 404 | Додав: admin | Дата: 01.03.2019 | Коментарі (0)

     26 лютого на базі Шепетівського міського ІРЦ відбулося чергове засідання постійнодіючої школи "Інклюзивна освіта" з питання: "Інклюзивне навчання як один із пріоритетних напрямів забезпечення рівного доступу до освіти". 
     Основною метою школи було забезпечення науково-методичної, консультативно-роз'яснювальної роботи серед адміністрації, педагогічних працівників, практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти, щодо права дітей з особливими потребами. В ході засідання учасники школи мали змогу підвищити свій рівень професійної компетентності у роботі з дітьми з особливими потребами, сформувати володіння сучасними уявленнями про науково-методичне забезпечення та механізми практичної роботи з дітьми з ООП, обговорити актуальні питання впровадження інклюзивного навчання в умовах сучасних навчальних закладів.

Переглядів: 367 | Додав: admin | Дата: 28.02.2019 | Коментарі (0)

В землі віки лежала мова

І врешті вибилась на світ.

О мово! Ніжна, колискова!

Прийми мій радісний привіт!

Навік пройшла пора безславна,

Цвіти і сяй, моя державна!...

     Мова – це скарбниця духовних надбань нації, досвіду співжиття, праці і творчості попередніх поколінь. У її глибинах – філософський розум, витончений естетичний смак, поетичність, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи. Разом із тим, мова – це і своєрідний оберіг звичаїв і традицій, запорука інтелектуального зростання, розвою та поступу народу в загальносвітовому житті. Вона характеризується єдністю, взаємозв’язком та взаємозалежністю всіх її складових.

     Традиційно в цей день у закладах освіти міста проводиться ряд заходів, зокрема:

  • оформлено інформаційні стенди «Мова наша – серце наше!» та виставки в читальних залах «До мови серцем доторкнись»;
  • презентовано словникові світлиці «Як парость виноградної лози плекайте мову…»;
  • проведено конкурси «Знавці рідної мови» та «Вишиванка для Оксанки та Іванка» у ЗДО №7 «Дюймовочка» з дітьми старшого дошкільного  віку логопедичної групи та середньої групи;
  • проведено філологічні сесії (ЗОШ №1), методичні флешмоби «Плекаймо слово!»(НВК №1); мовні квести «Мова – серце на ... Читати далі »
Переглядів: 369 | Додав: admin | Дата: 24.02.2019 | Коментарі (0)

     Перед проведенням майбутніх виборів Президента України СБУ закликає мешканців та гостей Хмельниччини бути уважними та обережними. Для недопущення спроб дестабілізації громадського порядку та протидії розвідувально-підривній діяльності з боку ворожих спецслужб просимо громадян інформувати правоохоронців у випадках наявності інформації:

  • про підготовку до скоєння терористичних актів, посягання на життя державного чи громадського діяча, а також суб’єктів виборчого процесу;
  • про факти посягань на суб’єктів виборчого процесу, виборчі штаби, окружні чи дільничні виборчі комісії;
  • про злочини проти виборчих прав і свобод громадянина, передбачених статтями 157-160 Кримінального кодексу України.

    У разі надходження такої інформації просимо громадян звертатися за телефоном «гарячої лінії» Управління СБУ Хмельницькій  області (0382) 65-12-57, 65-72-73, або скористатися електронною скринькою usbu_hml@ssu.gov.ua. Уся отримана інформація буде ретельно перевірена. Конфіденційність гарантується.

Прес-група Управління СБУ у Хмельницькій області

Переглядів: 333 | Додав: admin | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

      20.02.2019 у Шепетівському дошкільному навчальному закладі №5 «Казка» проведено проблемний семінар завідувачів та вихователів – методистів міста з питання: «Інтеграція освітнього процесу як одна із ключових ідей стандартів дошкільної і початкової освіти». Методист управління освіти Скрипак Н.О. та завідувач ЗДО №5 «Казка» Нерубайська О.П. наголосили на  аспекті  важливості інтегрованого навчання  як інноваційного явища в роботі сучасних дошкільних закладів, початкової школи відповідно до  Концепції Нової української школи.

     Під час практичної частини вихователь – методист Мамчур Н.П. познайомила присутніх з інтерактивними вправами «Мозкова атака», «Асоціативний кущ», «Кубування», які  використовуються в сучасній початковій школі. Вихователь середньої групи Максимчук О.В. презентувала інтегроване  заняття на тему: «Птахи – наші друзі».

     Учасники семінару підсумували, що побудова освітнього процесу на засадах інтеграції забезпечує підвищення рівня ефективності діяльності як керівників  так і педагогів у створенні середовища особистісного розвитку дитини і результативності освітнього процесу в контексті формування дошкільної зрілості випускника дошкільного навчального закладу.

Переглядів: 334 | Додав: admin | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

   Саме під таким гаслом 19.02.2019 р. в ЗДО № 2 «Сонечко» відбувся консультпункт для вчителів-логопедів, практичних психологів ЗДО, вихователів та вчителів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Спільно з учасниками заходу розглянули тему «Роль командної взаємодії педагогічних працівників у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»… Висвітлили  основні принципи взаємодії та функції членів команди фахівців, обговорили завдання команди супроводу дітей з ООП.

  Захід був проведений у формі усного журналу. Команда фахівців ЗДО  (завідувач Г.Б.Герасимчук, вихователь-методист Н.І.Шевчук, практичний психолог І.М.Вакалюк., вчитель-логопед Ю.М.Колесник, вчитель-дефектолог Н.С.Щука, вихователі Л.М.Глушко та А.Б.Головань) гортали сторінки методичні, інтелектуальні, динамічні, творчі, батьківські… Учасники консультпункту із задоволенням брали участь у створенні колажів, вправах «Мозаїка думок», «Квадрат», «Пазли», «Подарунок для їжачка» тощо.

Переглядів: 338 | Додав: admin | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

Переглядів: 342 | Додав: admin | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

    16 лютого в м. Хмельницькому відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Команда юних науковців Шепетівки виборола 11 призових місць. Вітаємо переможців та їх педагогічних керівників.

... Читати далі »
Переглядів: 413 | Додав: admin | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

"Життя – це процес вирішення нескінченної кількості конфліктів. Людина не може уникнути їх.

Вона може лише вирішити, брати участь у виробленні рішень або залишити це іншим"

(Б. Вул)

   Чи доводилося вам коли-небудь грюкати дверима, через злість, або бути ображеним чиїмось грубим зауваженням? Якщо ви відповіли на будь-яке з цих питань стверджено, ви знайомі з тим, що таке «Конфлікт». Виникнення конфліктів є неминучим явищем. Адже життя – це постійний процес виникнення проблем та їх наступного вирішення.

   06.02.2019 у Шепетівському МНВК відбувся семінар-тренінг для класних керівники 8-9 класів міста Шепетівка з питання «Медіаційна процедура, як спосіб вирішення конфліктних ситуацій серед учасників освітнього процесу», який провела практичний психолог Гітченко Ірина.

   Зустріч пройшла у невимушеній та креативній атмосфері. Вчителі, використовуючи свої знання, життєвий досвід та запропонований матеріал створювали асоціативний образ для вираження поняття «конфлікт», обмінювалися почуттями які виникали під час виконання завдання, шукали вихід та намагалися розглянути конфлікт з різних сторін, не лише як негативний процес, а й як можливість почати нове, з'ясувати причину невдач, спосіб домовитися.

   Педагоги, в процесі семінару, мали можливість ознайомитися з медіацією, як ненасильницькою методикою вирішення конфліктів у шкільному середовищі. Адже, як зазначила Ірина Гітченко, порівняно з медіацією в інших сферах, шкільна медіація має особливості, зумовлені розширеним спектром завдань. ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: admin | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)

     Команда « Патріоти України»   Шепетівського НВК№ 3  брала участь  у Всеукраїнському військово-спортивному турнірі  «Бойова готовність» присвяченого пам’яті загиблого воїна АТО лейтенанта Івана Ступака, який проходив у м.Фастові   26-27 січня 2019 року. Загальне керівництво турніром здійснює ГО «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб „Каскад” при сприянні ГС «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій».Головний суддя змагань – Пустовій Ю.С..

Змагання командні – військове триборство.  Змагання проходили  в три етапи: 

a. Фізична підготовка:

  • Комплексна силова вправа.
  • Транспортування тягарів
  • Підтягування на поперечені.

b.Вогнева підготовка:

  • збирання-розбирання АКМ на час та спорядження магазину,
  • стрільба з пневматичної гвинтівки.

c. Рукопашний бій І-й тур:

  • демонстрація техніки рукопашного бою першого туру згідно правил НФРБУ.

    Команда « Патріоти України»   Шепетівського НВК№ 3  під керівництвом вчителя предмету «Захист Вітчизни» Багнюка Сергія Григоровича  та членами команди : Павлишина Артура , Григи Владислава, Сваволі Захара , Ларіонова Владислава, Поліщука Євгена , Шамрая Олександра ,та Колесника Владислава зайняла призові місця  з таких етапів змагань я ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Додав: admin | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)

У номінації «Література» 

Диплом ІІІ ступеня –  Грига Діана, учениця 11 класу ЗОШ №1, учитель  Васик М.В.

Бажаємо нових злетів, натхнення та жаги до перемог!

Переглядів: 333 | Додав: admin | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)

    06 лютого в закладі дошкільної освіти  №11 «Дзвіночок» відбулося чергове засідання творчої групи вихователів-методистів ЗДО міста (керівник Руднєва В.В.). Педагоги обговорили нагальні питання розвитку дошкільної освіти та зупинилась на важливій темі щодо забезпечення професійного зростання педагогів, адже ключовим компонентом формули нової освіти є умотивований педагог, який має свободу творчості  і розвивається професійно. Ідею теми підтримали усі учасники творчої групи та націлились на створення практичного посібника на допомогу вихователю-методисту щодо вивчення потреб та надання допомоги з теоретичних, методичних, практичних питань діяльності як молодим спеціалістам, так і досвідченим педагогічним працівникам.

Переглядів: 384 | Додав: admin | Дата: 06.02.2019 | Коментарі (0)

    05.02.2019 року в Шепетівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 відбулося чергове засідання Школи фахового зростання вчителів «Формування професійної компетентності педагога» з питання «Самоаналіз уроку як один з інструментів формування й розвитку професійних якостей учителя: методика, види, алгоритм».

    Підвищення кваліфікації вчителя значною мірою залежить від рівня володіння вміннями аналізувати власну діяльність і діяльність своїх колег. Аналіз та самоаналіз уроку мають бути направлені на зіставлення висунутих освітніх, виховних і розвивальних цілей із досягнутим результатом.

    Для молодих спеціалістів міста вчитель початкових класів Поліщук С.А.  презентувала урок української мови в 4-Б класі на тему «Займенники  1-ї, 2-ї і 3-ї особи однини і множини.  Їх роль у мовленні». Був здійснений самоаналіз уроку, розглянуті основні вимоги до нього, зокрема: урок у сис­темі уроків з досліджуваної теми, обґрунтування освітньої й виховної цілей уроку й виконання визначеного плану уроку, характеристика класу й мотивація відбору навчального матеріалу для даного уроку, психоло­гічна й педагогічна оцінка системи навчальних завдань і вправ, вико­наних учнями на даному уроці, оцінка розвитку самостійного мислення учнів на уроці.

... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: admin | Дата: 06.02.2019 | Коментарі (0)

    З 30 січня по 1 лютого 2019 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ) проходив  ХV Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників. Конкурс проводиться щорічно з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності учнів в галузях зоології та сільського господарства та розкриття їх наукового потенціалу.

     Завданнями конкурсу є:

  • виявлення і підтримка учнів, у яких є здібності до дослідницько-експериментальної діяльності в галузях зоології ;
  • створення умов для оволодіння поглибленими знаннями з основ зоології та тваринництва, професійного самовизначення учнівської молоді;
  • пошук нових форм, методів і моделей організації еколого-просвітницької роботи з учнями загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

    До участі у ІІ очному етапі конкурсу було відібрано роботи 80 учасників з різних областей України. Серед них -  Мугиль Назар, вихованець гуртка «За гуманне ставлення до тварин» (керівник гуртка Волошина Олена В’ячеславівна) Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Учень презентував дослідницьку роботу на тему «Вивчення особливостей розведення кролів декоративних порід» у секції «Тваринництво». За підсумками роботи журі Мугиль Назар  виборов ІІ місце та нагороджений  дипломом НЕНЦУМ МОН України. Подякою НЕНЦУМ МОН України відзначено наукового керівника роботи Волошину О.В. за сприяння та забезпечення науково-педагогічного супроводу учнівських розробок.

     Вітаємо переможця та його наук ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: admin | Дата: 06.02.2019 | Коментарі (0)

   Ідея реалізації інтегративного підходу до навчання – важливий фактор, що сприяє підвищенню якості освітнього процессу у початкових класах. Саме тому 30 січня 2019 року в Шепетівському НВК №3 під керівництвом методиста методкабінету Кузмінської Л.В. пройшов семінар-практикум вчителів 1-их класів НУШ з питання «Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів НУШ».

   Мета семінару – підвищення фахової компетентності вчителів щодо впровадження інтеграції в освітньому процесі. Учителі школи В.І.Гнаповська, О.С.Ковтонюк, Л.В.Федорчук  поділились досвідом роботи із застосуванням аспектів інтеграційних процесів у НУШ. Усі учасники семінару представляли власний досвід роботи, обмінювались думками і творчими ідеями щодо інтегрування навчальних предметів.

Переглядів: 350 | Додав: admin | Дата: 01.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 30 31 »
Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz