П`ятниця, 26.04.2024, 02:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Лютий » 06

    Інститут освітнього омбудсмена початково запроваджено Законом України «Про освіту» з метою забезпечення належних умов для реалізації права на освіту.

   6 червня 2018 року року на засіданні уряду  було прийнято Постанову «Деякі питання освітнього омбудсмена», якою затверджено Положення про освітнього омбудсменаПорядок та умови звернення до освітнього омбудсмена.

   Освітній омбудсмен є посадовою особою, на яку Кабінетом Міністрів України покладається виконання завдань із захисту прав у сфері освіти. Він призначається на посаду Кабінетом Міністрів України строком на п'ять років без права повторного призначення. Першим освітнім омбудсменом України  14 серпня 2019 року став  Сергі́й Іва́нович Горбачо́в  — український освітянин, журналіст

   Освітній омбудсмен має право:

  • розглядати скарги та перевіряти факти, викладені у скаргах, поданих здобувачами освіти, їхніми батьками, законними представниками, а також педагогічними, науково-педагогічними і науковими працівниками;
  • отримувати від закладів освіти та органів управління освітою інформацію, необхідну для виконання своїх функцій, у тому числі інформацію з обмеженим доступом;
  • здійснювати перевірку за ... Читати далі »
Переглядів: 214 | Додав: admin | Дата: 06.02.2021 | Коментарі (0)

   4 лютого відповідно до плану роботи Центру ПРПП відбувся онлайн-семінар із освітянською спільнотою закладів загальної середньої освіти Шепетівської територіальної громади.

   Директор Центру Колоднюк О.А., звернулася до учасників заходу з вітальним словом та побажала продуктивної роботи та активної співпраці.

  Консультантка Центру Вихівська Г.Б. проаналізувала зміни у вимогах  законодавства щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

  На семінарі розглянуто  практичні аспекти  професійного розвитку педагогів, зокрема: форми і види, основні напрями підвищення кваліфікації. Учасники семінару  отримали інформацію про суб’єктів надання освітніх послуг, обсяги підвищення кваліфікації та особливості  визнання її результатів. Продемонстровано орієнтовний алгоритм підготовки педагогічного працівника до підвищення кваліфікації та надано   рекомендації  щодо  професійного розвитку педагогів.

  З метою розбудови професійного педагогічного середовища, створення умов для взаємодії, партнерства, обміну ідеями та освітніми практиками було запропоновано для громадського обговорення  проєкт Положення про професійні спільноти  педагогічних працівників

  Насамкінець освітянам  презентовано сайт «Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шепетівської міської ради Хмельницької області», сторінку у Фейсбук та показані їх можливості для взаємодії між консультантами Центру та педагогами.

... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: admin | Дата: 06.02.2021 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz