Четвер, 28.03.2024, 18:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 02

    Щорічно 1 квітня відзначається Міжнародний день зустрічі птахів, що  проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». 1 квітня 1906 року підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

    Не оминули своєю увагою це свято й учні Шепетівського міського ЦЕНТУМ. Члени дитячого екологічного парламенту закладу (керівник Антонюк Наталія Олександрівна) та  вихованці гуртка «За гуманне ставлення до тварин» (керівник Волошина Олена В’ячеславівна) організували і провели цікавий виховний захід, метою якого було розширення і знань учнів про птахів, їх поведінку і життя, про роль та місце в природі, значення в житті людини. Учасники заходу дізналися, які птахи повертаються на Батьківщину найпершими, вчилися розрізняти птахів за голосами, розгадували загадки. На згадку про свято діти виготовили листівки-витинанки із зображення птахів. А на завершення діти із задоволення долучилися до розвішування власноруч виготовлених шпаківень, котрі,  сподіваємося, невдовзі будуть заселені гомінкими пташиними родинами.

Переглядів: 376 | Додав: admin | Дата: 02.04.2018 | Коментарі (0)

   Вже стало гарною традицією напередодні Великодніх свят проводити майстер-класи, творчі майстерні з виготовлення писанок, святкового декору та сувенірів. Протягом весняних канікул педагоги ЦЕНТУМ проводили тематичні виховні заходи, залучаючи до них навіть малюків - вихованців дошкільних навчальних заходів.

   Так, 29 березня керівник гуртка "Екознайка" Чумак І.М. навчала учнів ЗОШ №6 виготовляти великодні листівки. Із картону та кольорового паперу діти створювали милі сувеніри, які будуть дарувати на свята друзям та близьким.

    28 та 30 березня вихованці ДНЗ №7 та ДНЗ №5 власними руками створювали великодній декор - зернівки. Керівники гуртків закладу Семенишина Г.В. та Коленчук О.І. в ігровій формі ознайомили дітей із значенням писанки, символікою в писанкарстві. З допомогою мультимедійної презентації «Історія виникнення української писанки» діти ознайомились із особливостями писанкарства, як окремого виду української творчості. Також дізнались про види технік виготовлення писанки: крашанка, крапанка, дряпанка, травлена, мальованка, писанка, зернівка. Дітки із захопленням викладали візерунки із зерна на картонній основі, фантазували та демонстрували власні вироби.

... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: admin | Дата: 02.04.2018 | Коментарі (0)

    З 22 березня 2018 року в Шепетівському міському ЦЕНТУМ діє щорічна міська виставка-конкурс з писанкарства. Метою заходу є залучення учнівської молоді до духовної й історичної спадщини українського народу і традицій національної культури.

   До участі у виставці активно долучились всі освітні  заклади міста та підготували креативні експозиції. Крім традиційних писанок, мальованок, дряпанок, зернівок представлені також писанки, прикрашені бісером, полімерною глиною, нитками, паєтками, виконані в техніці декупаж, квілінг та інші.

   Роботи, представлені на виставці, оцінювались в таких номінаціях: «Великодня композиція», «Великодня картина», «Великодня вишивка», «Великодній сувенір», «Великодній оберіг», «Традиційна писанка», «Мальованка», «Бісерівка», «Зернівка», «Травленка». Під час оцінювання композицій враховувались оригінальність та майстерність виконання робіт, естетичність оформлення. Слід відмітити високий рівень виконання конкурсних робіт ЗОШ№1, НВК№1, НВК№3, спеціалізованої школи-інтернату.

    Крім того в ЦЕНТУМ діє виставка родинної творчості «Згадаємо традиції», яка проводиться в рамках програми «Родинний дім», що реалізується спільно з міським відділом у справах сім’ї, молоді та спотру Шепетівської міської ради.  На виставці представлені родинні композиції на великодню тематику. Це сприяє залученню батьків до естетичного та народознавчого виховання дітей, прищеплення їм національної культури.

... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: admin | Дата: 02.04.2018 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz