П`ятниця, 19.04.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Центр ПРПП"

Приєднуйся!
Комунальна установа
Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Хмельницький ОІППО

Нова українська школа

EdCamp Ukraine

Хмельницький ОЦНТТУМ

Предметні олімпіади в Хмельницькій обл.

Сайт вчителів інформатики Хмельницької обл.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 11

      Продовжуючи тісну співпрацю з Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України директор Шепетівського МНВК Алла Чернушич та методист з профорієнтаційної роботи Тетяна Соложенцева взяли участь в Всеукраїнській науково-практичній конференції «Теоретико-методологічні засади та світоглядні орієнтири національно-педагогічного виховання дітей та учнівської молоді», яка проходила у Київській військовій академії ім. І. Богуна.

      Пленарне засідання пройшло за участю директора Інституту проблем виховання НАПН України, доктора психологічних наук, професора Беха Івана Дмитровича, Голови Українського інституту національної пам’яті  В'ятровича Володимира Михайловича, багатьох  завідувачів кафедр історії, археології, політології та етнокомунікацій.

       В ході пленарного засідання відбулося  урочисте вручення грамот та подяк, на якому було нагороджено Чернушич А.В. та Соложенцеву Т.В. грамотами за плідну співпрацю, експериментальну діяльність та впровадження наукових ідей виховання й розвитку дітей та учнівської молоді в освітянську практику.

Переглядів: 466 | Додав: admin | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

Слова росли із ґрунту, мов жита.

Добірним зерном колосилась мова.

Вона як хліб, вона мені свята!

І кров’ю предків тяжко пурпурова…

Ліна Костенко

        9 листопада в Україні відзначається  День української писемності та мови. З цієї нагоди в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшла ціла низка цікавих заходів з метою піднесення престижу української мови, виховання пошани до писемності та культури.

       У всіх вікових групах ДНЗ міста відбулися тематичні заняття «Мова нашого народу», мовні ігри, цикл пізнавальних бесід «Писемність і книга». З нагоди свята вихователі й дітлахи були одягнені у вишиванки. Для батьків роздані поради «Говорімо українською, а не на українській».

       Перший урок у всіх класах ЗНЗ міста розпочався з інформування про передумови виникнення свята, діяли волонтерські групи «Шануймо рідну мову». Кожен зміг заглибитись в історію свого народу, збагнути роль мови в утвердженні української державності, висловити любов та повагу до рідного слова. Учні початкової ланки розгадували кросворди, ребуси, загадки, запам’ятовували крилаті вислови про мову. Школярі брали активну участь у підготовці тематичних виставок, проведенні бібліотечних уроків, виставок-інсталяцій «Знай, люби, бережи», віртуальних мандрівок до Київської Русі, звідки і бере початок мова, література, культура нашого народу. Протягом дня на урок ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: admin | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

       8 листопада 2016 року на базі СЗОШ №2 відбулося засідання творчої групи учителів української мови та літератури з питання «Компетентісно зорієнтовані завдання в практиці вчителя-словесника». Для обговорення була обрана тема «Використання різних навчальних технологій при компетентнісному підході в навчанні». На засіданні обговорювалися такі питання:

  1. Технологія організації навчального співробітництва.
  2. Технологія формування загальнонавчальних умінь і навичок школярів.
  3. Технологія диференційованого навчання.
  4. Технологія організації навчальної проектної діяльності.
  5. Ігрова навчальна технологія.
  6. Технологія досягнення обов'язкових навчальних результатів.

      Методист управління освіти Колоднюк О. А. зауважила, що важливо  впроваджувати у практику роботи різні технології, адже вони сприяють всебічному розвитку учня, дають більше можливостей для самоосвіти та самореалізації дітей. Керівник творчої групи Малярчук Т.В. підготувала мультимедійну презентацію та буклети до теми. Члени творчої групи обмінялися думками та досвідом роботи щодо застосування на практиці тієї чи іншої технології.

        Використання різних навчальних технологій при компетентнісному підході у навчанніzasidannja_1-2.pptx

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: admin | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Островського,42,

e-mail:shcprpp@i.ua

Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Шепетівський міський методичний кабінет © 2024
uCoz